Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 25 januari 2019

Focus op Duitse economie!

Vandaag

Gisteren heeft de Duitse regering de groeiprognose voor haar economie over dit jaar flink moeten verlagen van 1,8% naar een bescheiden 1%. Dit alles is een gevolg van een zwakkere groei van de wereldeconomie en aanhoudende onrust over de Brexit en de handelsoorlog. Vandaag zal uit het Ifo-cijfer moeten blijken hoe het met het ondernemersklimaat van de grootste economie van Europa gesteld is en dat cijfer komt om 10.30 uur.
Wall Street liet zich donderdag deels leiden door uitspraken over de voortgang van de gesprekken met China en slot uiteindelijk verdeeld met 0,1% verlies voor de Dow, de S&P500 kreeg er 0,14% bij en de Nasdaq deed het prima met 0,7% winst. Azië liet een positief beeld zien met China dat 0,6% hoger staat, Hong Kong noteert 1,4% hoger en in Japan is de Nikkei bijna 1% hoger gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 53,83 bij een EUR/USD op 1,13196.

De macro-economische agenda is verder nagenoeg leeg met om 08.00 uur de ontwikkeling van de prijzen bij bestaande koopwoningen (december) in eigen land en uit de VS om 14.30 uur de orders duurzame goederen en om 16.00 uur de verkopen van nieuwe woningen over de maand december. Verder loopt het World Economic Forum in Davos ten einde en zijn er bedrijfscijfers van Ericson, Vodafone, AbbVie en Colgate-Palmolive. Gisterenavond vielen de cijfers (vooruitzichten) van Intel toch wel tegen.

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!

De AEX-index is dinsdag in trendrichting verhoogd van Neutraal naar Positief.

 

De vorige Neutrale trend voor de korte termijn was geldig sinds 21-01-2019. Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 510.1 ( 0.5%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.1% gestegen. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 509.7 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positief signaal is de Stochastics, deze staat zeer hoog met een stand van 96. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 24 januari 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 496,08 (ISIN: DE000CP24G54).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 520,67 (ISIN: DE000CP23LT8).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp