Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 28 juli 2020

Arcadis straalt op rustig Damrak!

Vandaag

Bij gebrek aan macro-economisch nieuws en de vakantieperiode was er opnieuw sprake van een rustige handelsdag met lage handelsvolumes. Op het Damrak was echter één aandeel dat alle aandacht wist op te eisen na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en dat was Arcadis. Op vrijwel alle fronten presteerde het bedrijf beter dan verwacht en dat werd beloond met 13,7% koerswinst. Ook Besi kwam met cijfers die zeker niet slecht waren maar wel met de boodschap dat het derde kwartaal toch iets minder goed zal zijn. De winst bleef hier beperkt tot 0,55%.

De AEX opende licht hoger op 566,79 punten waarbij de winst in de eerste twee uur nog kon worden uitgebreid met ruim 568 punten als hoogste stand. In de tweede helft van de ochtend verzwakte het sentiment nadat de futures in de VS begonnen te zakken en de eerste bedrijfscijfers van daaruit bekend werden. Eerder in de ochtend werden de cijfers van Peugeot (+2,4%) en Delivery Hero (+2,4%) nog goed ontvangen en later op de dag reageerden beleggers ook nog positief op de cijfers van Pfizer (+4%). Bedrijven waar de sporen van corona wel goed zichtbaar werden zijn 3M (-4,35%), Harley Davidson (-4,3%) en McDonald's (-2,4%.).  Wall Street ging lager van start en de AEX was ondertussen al gedraaid naar een laagste stand op 561,90 punten. Beleggers in de VS kijken vooral uit naar een oplossing voor het aflopende steunpakket waarover de Democraten en de Republikeinen al enige tijd een oplossing proberen te zoeken. Ondertussen werd bekend dat de Case Shiller huizenprijzenindex in mei met 0,3% is gestegen en het consumentenvertrouwen is in juli gedaald. Het Conference Board cijfer zakte van 98,3 naar 92,6 en dat is toch wel een tegenvaller. Doordat het verlies op Wall Street beperkt bleef, kon de AEX toch weer herstellen met als slotstand 566,33 punten en dat is een winst van 0,35%. De DAX verloor nipt 0,03% en de Euro STOXX50 sloot een fractie (+0,02%) hoger. Crude Oil noteert USD 41,06 bij een EUR/USD op 1,17335.

Grootste stijger binnen de AEX was dit keer Heineken dat bijna 2,4% hoger kon sluiten. Unibail Rodamco herstelde 2,1% en Just Eat eindigde met een winst van bijna 1,8%. Bij de AMX ging alle lof naar Arcadis dat 13,7% hoger kon sluiten. Eurocommercial herstelde 3,3% en WDP steeg 2%.

Grootste daler binnen de AEX was Adyen dat 1,4% verloor. ArcelorMittal en ABN AMRO verloren ieder rond de 1%. Bij de AMX verloor het aandeel FlowTraders 6,3%, Basic Fit sloot 3,5% lager en TKH 2,6%.

Morgen is de agenda goed gevuld met naast de detailhandelsverkopen (juni) van Japan, het consumentenvertrouwen (juli) van Frankrijk en uit de VS de handelsbalans van juni, de groothandelsvoorraden van juni en de aanstaande woningverkopen over juni. Verder nog de wekelijkse olievoorraden en later op de avond het rentebesluit van de Fed. Bedrijfscijfers zijn er van Aperam, Fugro, Vopak en nabeurs Euronext, Vastned en Unibail Rodamco. Bij de buitenlandse bedrijven gaat de aandacht naar Rio Tinto, BNP Paribas, BASF, Deutsche Bank, Sanofi, Barclays, Boeing, General Electric en General Motors. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp