Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 3 oktober 2019

Maken of kraken?

Vandaag

Terwijl de belangrijkste technische seinen nog positief staan, ontstaan er flinke haarscheuren in het vertrouwen bij beleggers die een milde recessie nog wel zullen accepteren maar verder moet het ook niet gaan. Na de industrie is vandaag de dienstensector aan de beurt met Japan die al kon laten weten dat er in september sprake is van afzwakkende groei en een inkoopmanagersindex die zakte van 53,3 naar 52,8.
Beleggers op Wall Street schrokken van de forse daling van de activiteiten in de staat New York en vervolgden hun negatieve trend die dinsdag was ingezet. De Dow verloor bijna 1,9%, de S&P500 sloot 1,8% lager en de Nasdaq leverde ruim 1,5% in. In Azië vieren de Chinezen nog steeds hun feest van het 70-jarig bestaan, noteert Hong Kong ruim 0,5% lager en staat in Japan de Nikkei vlak voor sluiting ruim 2% lager. De Crude Oil Future noteert USD 52,78 bij een EUR/USD op 1,09572.

Cijfers over de dienstensector volgen nog van Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en 16.00 uur ISM). Verder nog om 11.00 uur van de Eurozone de detailhandelsverkopen met de producentenprijzen over augustus en uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen en om 16.00 uur de fabrieksorders over augustus. Pepsi-Co heeft de aftrap van het nieuwe bedrijfscijferseizoen!


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 2.8% werd woensdag een slotkoers van EUR 558 bereikt, de grootste daling sinds 42 handelsdagen. De overtuigende uitbraak boven het 25 daags hoogtepunt begin september 2019 op EUR 569.8 initieerde mede de huidige positieve trend. Een mogelijke rechthoek topformatie wordt gevormd. Bij een doorbraak van de onderkant van het patroon op EUR 534.8 is dit een feit. Tot een eventuele doorbraak gaan wij er echter vanuit dat het een continuatiepatroon betreft waardoor de opwaartse trend slechts tijdelijk stagneert. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 0. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.
  • Een neerwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (Stochastics(<)50, MA50 daalt) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 2 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,62 (ISIN: DE000KA1TU06).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 581 (ISIN: DE000KA47999).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp