Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 31 juli 2019

Topdrukte!

Vandaag

Deze laatste handelsdag van de maand juli, waarin al meerdere records zijn verbroken, kent een overvolle agenda met verschillende zwaartepunten zoals om 14.15 uur het ADP-banenrapport (juli) van de VS en natuurlijk vanavond om 20.00 uur het rentebesluit van de Fed.
Wall Street, kon in tegenstelling tot veel Europese beurzen, de schade keurig beperken en sloot licht lager met 0,1% verlies voor de Dow en ruim 0,2% verlies voor de S&P500 en de Nasdaq. Onderlinge uitschieters waren er zeker zoals bij Beyond Meat dat met goede cijfers kwam en toch 12,3% verloor terwijl Transocean ruim 11% hoger kon sluiten. Procter & Gamble wist, ondanks een miljardenverlies door eenmalige afschrijving, toch nog 4% hoger te sluiten. Nabeurs waren de cijfers van Apple toch weer iets beter dan voorzien. Azië laat een lager beeld zien met China dat 0,5% lager staat, Hong Kong noteert een verlies van ruim 1% en in Japan staat de Nikkei 0,75% lager. De Crude Oil Future is opgelopen naar USD 58,43 bij een EUR/USD op 1,11555.

Vanmorgen werd al bekend dat de Chinese industrie in juli wel licht is gekrompen (PMI 49,7) maar minder dan in juni (49,4) en beter dan verwacht (49,5). De inkoopmanagersindex van de dienstensector zakte van 54,2 naar 53,7. Op de agenda staan verder het consumentenvertrouwen (juli) van Japan, uit Duitsland om 08.00 uur de detailhandelsverkopen (juni) en om 09.55 uur de werkloosheid in juli. Voorlopige economische groeicijfers KW2 zijn er om 09.00 uur van Spanje en om 11.00 uur van de Eurozone en voorlopige inflatiecijfers (juli) om 08.45 uur van Frankrijk en om 11.00 uur Italië met de Eurozone. Uit de VS, naast de genoemde punten, om 15.45 uur de inkoopmanagersindex (juli) van Chicago en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Kwartaalcijfers zijn er van Aperam, Fugro, Takeaway, Vopak, WDP, Air France-KLM, Wolters Kluwer, Euronext, Unibail-Rodamco en Vastned Retail. Uit het buiteland ondermeer Just Eat, Spotify, Airbus, BNP Paribas, Credit Suise, Garmin en General Electric. 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag bedroeg de slotkoers EUR 574.3 ( -0.9%), de grootste daling sinds 41 handelsdagen. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019 opwaarts werd doorbroken. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Dit is een normale fase in een opwaartse trend en een nieuwe hogere koersbodem bij de AEX-index boven EUR 559.2 wordt verwacht. Er zijn echter diverse niveaus waarop hogere bodemvorming aannemelijk is. Berekend op basis van de voorgaande koersimpuls en een Fibonacci correctie van 38,2% ligt het 1e niveau op EUR 567.0. Van enig noemenswaardig koersherstel is echter nog geen sprake. Negatief signaal: -De MACD signaallijn heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 30 juli 2019.

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 570,8913 (ISIN: DE000KA1T9F1).

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 588,5795 (ISIN: DE000CY51SV2).


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp