Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 31 januari 2020

WHO sust opnieuw!

Vandaag

Terwijl de beurzen in Europa donderdag flink last hadden over de impact van het coronavirus op de economie, kreeg Wall Street later op de dag weer onverwachte hulp van de wereldgezondheidsorganisatie WHO, die het virus ook zeker als een wereldwijde bedreiging van de gezondheid ziet en tegelijk aangeeft dat beperking van handel en reizen niet nodig zijn.
Wall Street kon hiermee een overtuigend verlies alsnog omzetten naar duidelijke winsten met een Dow die 0,4% hoger kon sluiten en 0,3% winst was er voor de S&P500 en de Nasdaq. Nabeurs kwam Amazon ook nog met beter dan verwachte cijfers waardoor het aandeel nabeurs ruim 10% in waarde steeg. Vanuit Azië laat Hong Kong nog een verlies zien van 0,4% terwijl in Japan de Nikkei bijna 1% hoger kon sluiten. Het is de bedoeling dat maandag de handel in China weer van start gaat. De Crude Oil Future noteert USD 52,97 bij een EUR/USD op 1,10204.

Vanmorgen werd uit China bekend dat de bedrijvigheid binnen de industrie is stilgevallen met een inkoopmanagersindex die in januari is gedaald van 50,2 naar 50 en uit Japan werd gemeld dat de werkloosheid in december stabiel is gebleven op 2,2% en de industriële productie in december op maandbasis met 1,3% is gestegen. Op de agenda staan de voorlopige economische groei KW 4 van Frankrijk en de Eurozone (11.00 uur). Inflatiecijfers (januari)  zijn er om 08.45 uur van Frankrijk en om 11.00 uur van de Eurozone en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de persoonlijke inkomens en bestedingen over december, om 15.45 uur de inkoopmanagersindex van Chicago over janauri en tenslotte om 16.00 uur het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (Michigan) over janauri. Bedrijfscijfers waren er al van Signify (winstdruk) en WDP (meer winst) en uit het buitenland volgen bedrijven als Caterpillar, Chevron, Exon Mobil en Colgate-Palmolive. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is (nog) Positief.
 
Door een daling van 1.0% lag de slotkoers op EUR 599. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 1.1%. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. De hogere koersbodem op EUR 580.2 bevestigt het positieve trendbeeld, een definitieve doorbraak van de koerstop op EUR 599, het niveau dat momenteel na een eerdere doorbraak weer wordt getest, blijft ondanks het matige momentum van de laatste tijd aannemelijk. Dit wordt bevestigd bij een doorbraak van het recente hoogtepunt op EUR 615.6. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat laag met een stand van 11. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD indicator heeft de nullijn neerwaarts doorbroken.
  • Een neerwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 30 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 590,23 (ISIN: DE000KA48Q77).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 620,65 (ISIN: DE000KA48JX6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp