Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 19 september 2019

Geen verrassingen bij beleid Fed!

Vandaag

De renteverlaging van 25 basispunten die de Fed. gisterenavond bekend maakte is precies wat de markt had verwacht en ook de toelichting door Fed-voorzitter Powell gaf geen verrassingen over het beleid dat de Amerikaanse centrale bank op dit moment voert. Trump reageerde meteen fel en vindt de verlaging nog steeds veel te weinig maar de economie van de VS oogt simpelweg te sterk en Powell behoudt liever ruimte voor extra stappen indien noodzakelijk.
Beleggers op Wall Street reageerden gemengd waarbij een eerder verlies deels kon worden weggewerkt. De Dow steeg ruim 0,1% en de S&P500 sloot nagenoeg vlak (+0,03%) terwijl de Nasdaq 0,1% moest inleveren. Azië laat ook een gemengd beeld zien met China dat 0,1% lager staat, Hong Kong ziet het verlies oplopen tot 1,3% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een winst van 0,5%. De BoJ  liet weten dat het monetaire beleid niet wordt aangepast. De Crude Oil Future noteert USD 58,24 bij een EUR/USD op 1,10395.

Vanmorgen werd al bekend dat de werkloosheid in Nederland weer licht is gestegen en in augustus is uitgekomen op 3,5% (juli 3,4%). Consumenten zijn ook minder positief want het vertrouwen is in september gedaald van 0 naar -2 terwijl de bestedingen in juli nog konden stijgen 1,4% op jaarbasis naar 1,7%. Op de agenda staan om 10.00 uur de lopende rekening van de Eurozone over de maand juli, om 10.30 uur de detailhandelsverkopen van Engeland over augustus en de BoE komt om 13.00 uur met haar rentebesluit (geen aanpassing verwacht). Vanmiddag uit de VS om 14,30 uur de wekelijkse steunaanvragen en om 16.00 uur de bestaande woningverkopen met de leidende indicatoren over de maand augustus.

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag werd een slotkoers van EUR 576.7 bereikt na een stijging van 0.3%. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.6% gestegen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak boven EUR 569.8, het 25 daags hoogtepunt, begin september 2019. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 en het bijbehorende opwaartse momentum bevestigen de stijgende trend bij de AEX-index. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 18 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,16 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,29  (ISIN: DE000KA1TCD3).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp