Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 17 september 2019

Genoeg dossiers op tafel!

Vandaag

Beleggers worstelen met nog meer dossiers die steeds maar dikker worden en maar niet van tafel verdwijnen. Toch komt de deadline van de Brexit steeds dichterbij terwijl het overleg tussen EU en Johnson is een chaos is uitgemond, moeten er begin oktober weer nieuwe gesprekken opgestart worden tussen China en de VS waarvoor de Chinese vice-premier deze week naar de VS zal afreizen voor verdere voorbereidingen en zal het dossier "oliecrisis" voorlopig alle aandacht opeisen. Dit alles vindt plaats in een fase van een economie die niet te veel tegenwind kan gebruiken en waarvoor centrale bankiers gebruikt worden om dit even op te lossen.
Wall Street bleef vrij rustig onder deze druk en sloot licht lager met 0,5% verlies voor de Dow en de S&P500 met de Nasdaq sloten ieder 0,3% lager. In Azië noteren China en Hong Kong duidelijk lager met verliezen die oplopen tussen de 1,3% tot 1,5% terwijl Japan, na een vrije dag, opvallend rustig blijft liggen en vlak voor sluiting rond het slot van afgelopen vrijdag staat. De Crude Oil Future noteert USD 62,23 bij een EUR/USD op 1,10092.

De agenda is op deze Prinsjesdag slecht gevuld met om 11.00 uur wel een belangrijk cijfer (ZEW-index) over het economisch sentiment van Duitsland over de maand september en verder alleen nog uit de VS om 15.15 uur de industriële productie over augustus en om 16.00 uur het vertrouwen onder huizenbouwers over de maand september. Verder zijn beleggers in afwachting van het rentebesluit van de Fed. dat morgenavond bekend wordt gemaakt. 

De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een daling van 0.6% lag de slotkoers op EUR 573.5. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.9% gestegen. De trend werd positief nadat o.a. het 25 daags hoogtepunt op EUR 569.8 uit begin september 2019 opwaarts werd doorbroken. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 en het bijbehorende opwaartse momentum bevestigen de stijgende trend bij de AEX-index. Positief signaal is de Stochastics, deze is nog steeds aan de hoge kant met een stand van 89. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar de neerwaartse koersreactie nog iets verder door kan zetten. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 16 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,11 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,35  (ISIN: DE000KA1TCD3).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp