Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 20 mei 2020

Werkloosheid stijgt fors!

Vandaag

De werkloosheid is in Nederland, zoals verwacht, fors toegenomen en kwam, volgens de laatste gegevens van het CBS in april, uit op 3,4% versus 2,9% in maart. Nog nooit is het aantal werklozen in één maand met zoveel gestegen waarbij vooral jongeren hiermee te maken kregen.  
Wall Street kon de euforie van maandag niet voortzetten en sloot, vanwege een afwachtende houding, lager. De Dow verloor 1,6%, de S&P500 sloot ruim 1% lager en de Nasdaq leverde 0,5% in. Trump probeert via een decreet de economie te verlossen van beperkingen die zijn opgelegd, Azië laat een gemengd beeld zien met China dat nog 0,2% lager staat, Hong Kong noteert rond het slot van dinsdag en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een winst van 1%. De machine-orders stegen in maart met 3% na een daling van bijna 7% in februari. De Crude Oil Future noteert USD 32,16 bij een EUR/USD op 1,09425.

Vanmorgen werd van Nederland ook bekend dat het consumentenvertrouwen in mei verder is gedaald van -27 naar -31 en de investeringen stegen in maart nog met 0,6% (februari +0,4%). Van Engeland komen om 08.00 uur cijfers over de inflatie in april en de producentenprijzen in maart en van de Eurozone om 10.00 uur de lopende rekening in maart en om 11.00 uur de inflatie in april. Vanmiddag uit de VS om 16.00 uur het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen in mei en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. De Fed komt om 20.00 uur met de laatste notulen. 

De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Neutraal.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 520.5 bereikt na een stijging van 0.1%. Een mogelijke symmetrische driehoek formatie is in de maak. Bij een doorbraak van de bovengrens op EUR 583.3 is dit een feit en wordt het technisch profiel sterker. Het opwaartse momentum valt echter tegen. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). De indicatoren geven een mogelijke adviesverhoging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 19 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 491,02 (ISIN: DE000KB281R6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,12 (ISIN: DE000KA99VR6).

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp