Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 8 januari 2020

Weinig schade na vergelding Iran!

Vandaag

Het bleef vandaag lang onduidelijk of en hoeveel schade er was veroorzaakt door de vergeldingsactie van Iran dat enkele tientallen raketten had afgevuurd op twee kampen in Irak waar veel Amerikaanse soldaten gestationeerd zijn. Terwijl Iran al snel wist te vertellen dat er zeker 80 Amerikaanse soldaten gesneuveld waren, bleef het vanuit het Witte Huis lang stil wat toch wel voor extra angst zorgde.
Gedurende de dag verschenen er wel meer berichten dat er alleen materiële schade zou zijn en vanavond na sluiting van de handel op het Damrak werd bevestigd dat er geen gewonden en/of slachtoffers zijn gevallen.

De AEX opende licht lager op 607,53 punten en bereikte na een uur handel 606,56 punten als laagste niveau. Naast de zorgen om de gevolgen van de vergeldingsaanval door Iran waren er voorbeurs zwakke cijfer uit Duitsland waar de fabrieksorders in november op maandbasis met 1,3% zijn gedaald (oktober +0,2%). Uit Frankrijk kwam het nieuws dat het consumentenvertrouwen in december is gedaald van 105 naar 102 (105 verwacht) en eenzelfde beeld werd ook gemeld van de Eurozone waar het vertrouwen zakte van -7,2 naar -8,1. Wel kon er een lichte verbetering worden gemeld van het economisch sentiment binnen de Eurozone dat steeg in december van 101,2 tot 101,5 (= volgens verwachting). Het uitblijven van berichtgeving over Amerikaans slachtoffers deed de verliezen op de beurzen al snel teruglopen en zorgde ook voor een draai bij de olieprijs. De markt kreeg vervolgens extra steun na de publicatie van uitstekende cijfers over het ADP-banenrapport dat over december een stijging kon melden van 202.000 nieuwe banen in de private sector. (verwacht was 150.000). De stijging van de wekelijkse olievoorraden in de VS deed de olieprijs nog verder zakken. Terwijl Wall Street redelijk vlak van start kon gaan herstelde de AEX verder met 611,42 punten als hoogste niveau om vervolgens ruim 0,1% hoger te sluiten op 610,48 punten. De DAX steeg zelfs 0,7% en de Euro STOXX50 sloot 0,3% hoger. Crude Oil is gedaald naar USD 60,72 bij een EUR/USD op 1,11215.

ASR Nederland was met een stijging van 4% de grootste stijger binnen de AEX door een aanbeveling bij ABN AMRO. ING met ABN AMRO stegen ieder 1,4%. Bij de AMX steeg OCI 3,8%, Signify kon 2,9% hoger sluiten en het aandeel Fagron steeg 2,3%.

Grootste daler binnen de AEX was Unibail Rodamco dat 2,65% verloor, Unilever moest 1,4% inleveren en RD Shell 0,6%. Bij de AMX verloor Wereldhave 2,4%, Eurocommercial 2,3% en AMG zakte 1,7%.

Morgen zijn er inflatiecijfers (december) van China en Nederland en cijfers over de industriële productie (november) van Duitsland en Nederland. Tevens van Duitsland de handelsbalans over november. Van de Eurozone de werkloosheid over november en uit de VS de wekelijkse steunaanvragen. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp