Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 1 september 2019

Storm in glas water?

Vandaag

Beleggers moesten vanmorgen even aftasten bij het idee dat er een officiële afzettingsprocedure is gestart tegen president Trump. Na het vrijgeven van de details over de gesprekken die Trump heeft gevoerd met zijn Oekraïense ambtgenoot resteerde een gevoel van berusting en blijft het mogelijk bij een "storm in een glas water".

De AEX opende licht lager op 572,63 punten en leek niet hoger te kunnen komen dan de top op 572,88 punten die kort na opening op de borden stond. Voorbeurs werd uit Frankrijk al bekend dat het consumentenvertrouwen licht gestegen is van een stand op 103 in augustus tot 104 in september. Beleggers hadden de aandacht echter vooral gericht op drie andere punten die het nieuws bepaalden met naast de afzettingsprocedure tegen Trump, de politieke onzekerheid in Engeland en de weer terugkerende handelsspanningen ,tussen China en de VS. Deze cocktail lieten het verlies van de AEX snel oplopen met na twee uur handel 567,33 punten als laagste niveau. Geleidelijk kwam ook het besef over de (niet) haalbaarheid van de afzettingsprocedure en dat werd zichtbaar in een geleidelijk licht herstel van AEX. Uit de VS kwamen nog meevallende cijfers over de nieuwe huizenverkopen die in augustus met 7,1% zijn gestegen en dat was overtuigend meer dan de 3,6% die was voorzien. Wall Street ging licht lager van start waarbij beleggers in afwachting waren van het vrijgeven van het script over het gesprek tussen Trump en Zelensky. Al vrij snel volgde de voorlopige conclusie dat er geen schokkende feiten te ontdekken waren zodat Wall Street al snel op winst kwam te staan de de beurzen in Europa in ieder geval in staat bleken om de verliezen te beperken. Trump vond het toch ook nog even belangrijk om tegen de pers te benoemen dat een handelsdeal met China dichter bij kan zijn dan iedereen verwacht. 
De AEX sloot met 0,25% verlies op de hoogste stand van deze handelsdag en dat is 573,11 punten. De DAX verloor 0,6% en de Euro STOXX50 leverde ruim 0,5% in. De wekelijkse olievoorraden zijn licht gestegen en mede hierdoor noteert Curde Oil licht lager op USD 59,19 bij een EUR/USD op 1,09451. 


Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ArcelorMittal dat bijna 2,7% kon herstellen. Unibail Rodamco steeg bijna 1% en het aandeel Philips 0,8%. Bij de AMX steeg Altice 1,8%, AMG kreeg er 0,75% bij en Wereldhave 0,6%.

Grootste dalers binnen de AEX waren Aalberts en Wolters Kluwer met ieder ruin 1,4% verlies. IMCD verloor 1,2%. Bij de AMX verloor Fagron bijna 4%, Arcadis leverde 2,7% in en TomTom toch weer 2,3%.

Morgen zal er eerst aandacht zijn voor het consumentenvertrouwen van Duitsland over de maand oktober. Vervolgens cijfers over de geldgroei (augustus) binnen de Eurozone en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, het definitieve cijfer van de economische groei KW2, de groothandelsvoorraden over augustus en de aanstaande huizenverkopen. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp