Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 8 mei 2020

Kou uit de lucht!

Vandaag

Na eerdere zorgen over verzwakking van de verhoudingen tussen China en de VS, zijn er nu ineens berichten over toenadering met plannen voor het verder uitwerken van een handelsdeal tussen de twee grootmachten. Hierdoor kan een stuk kou uit de lucht worden gehaald ook al zal Trump met regelmaat voor verstoring van het proces kunnen zorgen.
Wall Street handelde weer op basis van hoop op versoepeling van de lockdown en sloot hoger. De Dow steeg 0,9%, de bredere S&P500 won 1,15% en de Nasdaq sloot 1,4% hoger. Azië reageert positief of het nieuws over deze toenadering met China dat voorlopig 1,15% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van ruim 1% en in Japan staat de Nikkei voor sluiting 2,4% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 24,05 bij een EUR/USD op 1,08437.

Vanmorgen werd al bekend dat de dienstensector in Japan in maart nog harder is geraakt. De vertraagde cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector lieten een daling zien van 33,8 naar 21,5. Voor Nederland kwam het CBS met cijfers over de industriële productie in maart en hierbij was sprake van een daling met 2,5% op jaarbasis na een daling van 1,3% in februari. Om 08.00 uur volgt Duitsland met de handelsbalans over maart en vanmiddag zal de meeste aandacht uitgaan naar het officiële banenrapport van de VS met de werkloosheid over april. Om 16.00 uur volgen nog de groothandelsvoorraden over maart. In Londen blijven de deuren van de beurzen gesloten vanwege bank holiday. Bedrijfscijfers waren er gisterenavond nog van Galapagos en vanmorgen van Heijmans en ING. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 2.1% lag de slotkoers op EUR 516.3. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 2.0%. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 430 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 7 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 480,52 (ISIN: DE000KB09R15).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 540,97 (ISIN: DE000KA99VR6).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp