Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 14 januari 2020

Weinig impact na eerste cijfers!

Vandaag

Vooraf werd er veel verwacht van de nieuwste winstcijfers bij banken maar de impact bleef vandaag beperkt door wisselende resultaten. De AEX opende slechts een fractie hoger op 609,52 punten en dook vervolgens eerst omlaag met na een half uur 605,07 punten als laagste niveau. Een duidelijke reden voor deze daling werd niet gevonden en heeft mogelijk te maken met de afwachtende houding van beleggers over de inhoud van de eerste fase van het handelsakkoord tussen China en de VS dat morgen getekend zal worden. De hele kwestie duurt nu al veel te lang en de inhoud waarvoor getekend wordt is minstens zo belangrijk als de ondertekening zelf. Bovendien heeft Trump in het verleden maar al te vaak laten zien dat hij niet vast zit aan afgesloten overeenkomsten. Door de lage handelsvolumes reageren de koersen heftiger dan normaal en daardoor kon het gebeuren dat, zonder aanvullend nieuws, de AEX nog voor het middaguur nagenoeg het hoogste niveau van deze handelsdag wist te bereiken op 611,88 punten. Voordat het nieuwe kwartaalcijferseizoen van start ging werd uit de VS bekend dat het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers in december licht is gedaald van 104,7 naar 102,7 en de inflatie van de VS is in diezelfde maand met 0,2% gestegen. De winsten van BlackRock en Well Fargo waren duidelijk niet genoeg met voor de laatste een halvering van de winst en 4% koersverlies voor het aandeel. Beter dan verwacht waren de cijfers van JP Morgan (+2%) en Citigroup (+2,7%) echter met deze uitkomsten blijft  de strijd voorlopig onbeslist. Wall Street begon aarzelend en wisselvallig aan de handel maar voor de AEX resteerde bij het klinken van de slotbel nog wel een winst van bijna 0,4% op 611,15 punten. De DAX sloot maar een fractie hoger en de Euro STOXX50 verloor 0,1%. Crude Oil noteert USD 58,44 bij een EUR/USD op 1,11326.

Het aandeel RELX was met 1,8% winst de grootste stijger binnen de AEX waar ABN AMRO met 1,25% winst werd beloond voor het schrappen van de spaarrente per 1 april en Philips sloot 1,2% hoger. Bij de AMX steeg Eurocommercial 1,2%, OCI herstelde 0,9% en Basic-Fit sloot 0,7% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel DSM dat  0,8% verloor en nog steeds last heeft van een adviesverlaging. ASR Nederland met ArcelorMittal verloren ieder 0,6%. Grootste daler binnen de AMX was Corbion dat 2,3% verloor. PostNL leverde 1,9% in en AMG 1,6%.  

Morgen zijn er van eigen bodem eerst cijfers over de detailhandel en de export over november en van Duitsland cijfers over de economische groei. Uit Engeland de producentenprijzen over december en van de Eurozone de export en de industriële productie over november. Uit de VS volgen de wekelijkse olievoorraden en later op de avond het Beige Book. Goldman Sachs en Bank of America komen met hun kwartaalcijfers. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp