Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 18 maart 2020

Beleggen op drijfzand!

Vandaag

Voor de korte termijn zullen beleggers vooral het gevoel houden dat de beurzen zo veilig zijn als drijfzand. Enorme verliezen worden aangegrepen om ook weer nieuwe aankopen te doen en dat is begrijpelijk. Wall Street kon dinsdag toch weer redelijk herstellen na uitgeworpen reddingsboeien door Trump en de Fed. De Dow herstelde 5,2%, de S&P500 sloot 6% hoger en de Nasdaq met een winst van 6,2%. Toch duiken er steeds weer nieuwe berichten op die ervoor zorgen dat er eerst nog een lange weg te gaan is voordat er aan een echt herstel gedacht kan worden maar tegelijk kan dat dan ook heel snel gaan. Azië noteert lager met China dat de schade beperkt tot 1% terwijl Hong Kong 2,8% lager staat en in Japan de Nikkei vlak voor sluiting 1,7% verliest. De Crude Oil Future noteert USD 26,87 bij een UR/USD op 1,10181.

Vanmorgen werd uit Japan bekend dat de export in februari op jaarbasis met 1% is gedaald (januari -2,6%). Om 11.00 uur volgt de handelsbalans (januari) van de Eurozone met de definitieve inflatie over februari. Uit de VS volgen om 13.30 uur de woningbouw en bouwvergunningen over februari en om 15.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Om het speculeren op verdere koersdaling te beperken hebben België en Frankrijk een verbod op short selling afgekondigd. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 424.3 bereikt na een stijging van 1.8%. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 12.5%.   Het technisch beeld van de AEX-index is zeer zwak. De doorbraak van de koersbodem van eind januari 1920 op EUR 539.4 en de voorgaande lagere koerstop zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de dalende trend wordt verwacht. Negatief signaal blijft de Stochastics, deze staat laag met een stand van 14. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 17 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 388,08 (ISIN: DE000KB07P35).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 441,95 (ISIN: DE000KB07VQ9).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp