Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 13 mei 2019

Nieuwe onderhandelingen tussen China en de VS!

Vandaag

Na een teleurstellende afsluiting van de gesprekken afgelopen vrijdag en veel zwartepieten over en weer dit weekend, laat Washington weten dat de Chinezen hebben aangegeven om de handelsgesprekken weer snel te hervatten.
Wall Street maakte afgelopen vrijdag een bijzondere draai en kon eerdere forse verliezen alsnog ombuigen tot redelijke winsten. De Dow steeg 0,44%, de S&P500 won bijna 0,4% en de Nasdaq kwam niet verder dan bijna 0,1% winst. Azië laar vooral verliezen zien met China dat rond de 1% lager staat, Hong Kong blijft gesloten en in Japan staat de Nikkei nog 0,8% lager. De Crude Oil Future noteert 61,63 bij een EUR/USD op 1,12298. De agenda is slecht gevuld met vanmorgen al het enige bericht over het aantal faillissementen in Nederland dat in april licht is gestegen. Daarmee is de trend, volgens het CBS, sinds september 2017 redelijk vlak. Ondanks het weinige nieuws zullen beleggers alert blijven over nieuwe ontwikkelingen tussen Iran en de VS. De onderlinge spanning tussen beide machten loopt verder op en mag absoluut niet escaleren. Vooralsnog staan de futures in de VS aanzienlijk lager waardoor de Europese beurzen maar weinig zullen profiteren van de hogere slotkoersen op Wall Street afgelopen vrijdag.

De standen van de futures in Amsterdam duiden op een licht hogere opening voor de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 550.9 ( 0.2%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 3.1% gedaald, de grootste daling in een week sinds eind december 2018. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 543.2 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. Negatief signaal is de Stochastics, deze staat zeer laag met een stand van 10. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 10 mei 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 539,60 (ISIN: DE000CP68LW7).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 569,71 (ISIN: DE000CP69E52).


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp