Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 23 juli 2020

Unilever smaakmaker op Damrak!

Vandaag

Nadat Unilever eerder haar zorgen had uitgesproken over de cijfers van het tweede kwartaal en analisten rekening hielden met flink veel tegenwind, was het vanmorgen toch wel een verrassing dat de omzet in het eerste halfjaar slechts met 0,1% is gedaald. De hele dag stond het aandeel op een fraaie winst die kon oplopen tot bijna 10% en daarmee was Unilever de smaakmaker van het Damrak want verder was het beeld behoorlijk verdeeld.

De AEX opende flink hoger op 578,41 punten. Naast de meevallende cijfers van Unilever is het consumentenvertrouwen in Duitsland verder hersteld. Het Gfk-cijfer voor augustus steeg van -9,4 naar +0,3. Ook het ondernemersvertrouwen in Frankrijk over de maand juli verbeterde en wel van 78 naar 82 echter hier was een herstel tot 83 voorzien. Later op de dag volgde het consumentenvertrouwen van de Eurozone met een voorlopig cijfer over juli dat iets verzwakte van -14,7 naar -15. Tot 11.00 uur kon de AEX de winst nog uitbreiden met 580,74 punten als hoogste niveau en vervolgens kantelde het sentiment geleidelijk met verschillende oorzaken. Zo blijven er zorgen om de toename van het aantal besmettingen met corona en komt China met een antwoord op het plan van de VS om het consulaat in Houston te sluiten. Dit keer wordt van de VS verwacht dat het consulaat in Wuhan de deuren zal sluiten. Met dit aanhoudende steekspel licht het niet voor de hand dat er snel verder onderhandeld gaat worden over een handelsakkoord en dat is niet goed voor de wereldhandel. Uit de VS werd bekend dat er in de afgelopen week 1,42 miljoen nieuwe eerste steunaanvragen zijn bijgekomen en dat is meer dan verwacht en de 1,31 miljoen van de week ervoor. De leidende indicatoren stegen met 2% in juni en dat is toch weer minder dan de 3,2% van mei). De bedrijfscijfers waren over het algemeen niet slecht al bleven de resultaten van RELX wel achter bij de verwachtingen en kon Sligro de markt niet verrassen. Goede cijfers van Microsoft (-2,6%)  en Tesla (-1%)  werden weggedrukt door de zorgen en opmerkelijk genoeg werd een 20% lagere omzet van Twitter beloond met ruim 7% winst. American Airlines en South West Airlines konden eerdere verliezen ombuigen naar winsten van resp. 5% en 1% en  AT&T noteert 1,3% lager op de cijfers. Diamler sloot ruim 4,2% hoger en Roche verloor 3,1% op de cijfers.  Met Wall Street dat al snel in de rode cijfers dook en een dollar die verder verzwakte bleef er van de winst bij de AEX niet veel meer over. Na een laagste stand op 574,98 punten sloot de AEX 0,66% hoger op 576,67 punten. De DAX en de Euro STOXX50 sloten ieder nagenoeg vlak. Crude Oil noteert USD 42,01 bij een EUR/USD op 1,16205.

Grootste stijger binnen de AEX was Unilever dat bijna 7,8% hoger kon sluiten. ArcelorMittal steeg 2,5% en Philips sloot 1,6% hoger. Bij de AMX steeg Signify 4,3% en Aalberts sloot 3,4% hoger op meevallende cijfers van woensdag nabeurs. Aperam sloot 2,05% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was RELX dat 3,3% verloor. ASR Nederland met NN-Group verloren ieder 1,86% en ABN AMRO sloot 1,6% lager. Bij de AMX was er 3,5% verlies voor Eurocommercial. NSI verloor bijna 3% en Basic-Fit sloot 2,2% lager.

Morgen zijn er bedrijfscijfers van Signify en Accell met uit het buitenland Vodafone, American Express en Honeywell. Verder zal er veel aandacht uitgaan naar de voorlopige samengestelde cijfers van diverse landen. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp