Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 13 mei 2019

China slaat terug!

Vandaag

Het mag niet echt als een verrassing gezien worden maar vanmiddag werd bekend dat China, na de invoering van nieuwe heffingen door de VS, per 1 juni eveneens de importheffingen op Amerikaanse goederen zal verhogen tot 25%. Voorafgaand aan dit besluit probeerde Trump met een waarschuwing de Chinezen nog tot andere gedachten te brengen maar duidelijk zonder succes.

De AEX opende vanmorgen licht hoger op 551,05 punten met kort daarna 551,21 punten als hoogste niveau. Het enige macro-economisch nieuws dat beleggers te verwerken kregen was toen al lang geweest en betrof een hele lichte stijging van het aantal faillissementen. Beleggers waren vooral geïnteresseerd over het vervolg over de handelsoorlog tussen de VS en China waarvan de VS vanmorgen nog liet weten dat China had aangestuurd op nieuwe gesprekken die in Beijing moeten plaatsvinden. Tot 14.00 uur bleven de verliezen op het Damrak nog redelijk beperkt en schommelde de AEX lang rond de 549 punten. In China zakte ondertussen de yuan ten opzichte van de dollar en terwijl Trump een poging deed om China te waarschuwen voor tegenmaatregelen, kwam al snel een duidelijk antwoord zoals hierboven beschreven. De totale waarde van de heffingen is vele male kleiner vanwege de lagere import die China doet maar daarnaast waren er nog een aantal aanvullende zaken die de beurskoersen verder deden zakken. Zo dreigt China een aantal orders van Boeing te annuleren en overweegt het land om Amerikaans overheidspapier te verkopen. Het maakte de stemming er niet beter op en na het herstel dat Wall Street afgelopen vrijdag nog kon laten zien was het vandaag bij opening meteen flink mis en liep het verlies voor de Dow al snel op tot 2,5% terwijl de Nasdaq ruim 3% verloor. Opmerkelijke tegenhanger dit keer was de Bitcoin die maar liefst bijna 25% in waarde steeg terwijl goud maar ruim 1% duurder werd. Na een laagste niveau op 543,58 punten sloot de AEX 1,2% lager op 544,27 punten. De DAX verloor 1,5% en de Euro STOXX50 eveneens 1,2%. Crude Oil zakte alsnog naar USD 60,92 bij een EUR/USD op 1,12359.

De AEX kende slechts twee stijgers en dat waren Royal Dutch Shell met 0,46% winst en Unilever steeg 0,38%. Bij de AMX was maar één stijger te vinden en dat was Flow Traders dat bijna 2% hoger kon sluiten.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat 5,17% verloor. Philips telt eigenlijk niet mee vanwege ex-dividend en daarna verloor ASR Nederland 3,16% en Aegon ruim 3%.Bij de AMX verloor PostNL 5,6%, Besi 5,5% en Altice ruim 5,3%.

Morgen is er uit eigen land nieuws over de omzet binnen de detailhandel en de internationale handel over maart en het voorlopig cijfer BBP KW1. Uit Duitsland volgt de definitieve inflatie over april met de ZEW-index over mei. Uit Engeland de werkloosheid over maart en van de Eurozone de industriële productie over maart. Uit de VS volgen het ondernemersvertrouwen met de importprijzen over april.   

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp