Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 16 september 2019

Olieprijs ontploft!

Vandaag

De aanval op de Saudische olie-installaties heeft ervoor gezorgd dat de olieprijs enorm is gestegen en de spanningen in de regio voelbaar zal zijn op de financiële markten. Amerika beschuldigt Iran maar heeft daar nog geen enkel bewijs voor terwijl stammen in Jemen de verantwoordelijkheid opeisen. De olieproductie in Saoedi-Arabië is door de aanval gehalveerd en Amerika heeft besloten om haar strategische voorraden beschikbaar te stellen om de olieprijs niet verder te laten ontploffen.
Wall Street sloot afgelopen vrijdag verdeeld met ruim 0,1% winst voor de Dow terwijl de S&P500 nog geen 0,1% verloor en de Nasdaq 0,2% moest inleveren. In Azië staat China nog vrijwel vlak en laat Hong Kong een verlies zien van ruim 1%. De beurs in Japan blijft vandaag gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 60,08 bij een EUR/USD op 1,10688.

Vanmorgen werd uit China bekend dat de groei van de industriële productie in augustus is uitgekomen op 4,4% tegenover 6,3% in juli en 5,2% die was voorzien. Op maandbasis was er nog wel sprake van een groei met 0,3%. Ook de detailhandelsverkopen lieten een vertraging van de groei zien en wel met ruim +0,6% op maandbasis en 7,5% op jaarbasis (was 7,6% in juli). De agenda is verder slecht gevuld met om 10.00 uur de definitieve inflatie van Italië over augustus en vanmiddag om 14.30 uur de Empire State-index over september. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een stijging van 0.4% werd vrijdag een slotkoers van EUR 576.8 bereikt. Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 1.2% gestegen. De trend werd positief nadat o.a. het 25 daags hoogtepunt op EUR 569.8 uit begin september 2019 opwaarts werd doorbroken. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 en het bijbehorende opwaartse momentum bevestigen de stijgende trend bij de AEX-index. Positief signaal is de Stochastics, deze staat zeer hoog met een stand van 97. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 13 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,02 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,48  (ISIN: DE000KA1TCD3).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp