Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 26 juni 2020

Steunpakket Air France-KLM!

Vandaag

Nadat gisteren het Duitse Lufthansa al een overeenstemming had bereikt over een steunpakket van € 9 miljard met een extra toezegging, zullen vanmorgen meer details bekend worden gemaakt over de Nederlandse steun aan Air France-KLM waarbij gesproken wordt over een bedrag van € 3,4 miljard dat nadrukkelijk bedoeld is voor KLM. Volgens bronnen moet dit ook gewaarborgd worden middels de inbreng van een, door de Nederlandse regering aangewezen, toezichthouder. Dit neemt niet weg dat er enorm gereorganiseerd moet worden en veel banen verloren zullen gaan!
Wall Street had veel tijd nodig om uiteindelijk de dag met winsten te kunnen afsluiten. Terwijl het aantal besmettingen op dagbasis het recordaantal van 37.000 heeft bereikt probeert Trump dit nog altijd te bestempelen als regionale uitbraken die onder controle zijn. Volgens de Fed zijn de Amerikaanse banken kapitaal krachtig genoeg om door deze crisis heen te komen terwijl dit wel gepaard zal gaan met miljarden afschrijvingen aan kredieten en leningen. Een eindspurt bracht de Dow naar een winst van 1,2% en de S&P500 met de Nasdaq sloten ieder 1,1% hoger. In Azië doet China nog niet mee vanwege een feestdag, haakt Hong Kong weer aan met een verlies van 0,6% en staat in Japan de Nikkei, voor sluiting, op een winst van 1,3%. De Crude Oil Future is verder opgelopen naar USD 39,21 bij een EUR/USD op 1,12225.

Op de agenda staan om 08.45 uur het consumentenvertrouwen van Frankrijk over de maand juni, van de Eurozone om 10.00 uur de ontwikkeling van de geldgroei in mei en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de persoonlijke inkomens en uitgaven in mei met om 16.00 uur het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen over juni volgens de Universiteit van Michigan. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 557.3 ( -2.9%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 1.6% gedaald. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8, eind mei '20 een opwaartse richting aannam. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Negatief signaal: De MACD signaallijn heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 24 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 540,29 (ISIN: DE000KB29JZ9).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 590,02 (ISIN: DE000KA991N0).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp