Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 8 mei 2019

Exportcijfers zetten China onder druk!

Vandaag

Terwijl de kopstukken uit China en de VS deze week weer aan tafel schuiven om een handelsdeal te sluiten, voelt China de druk toenemen na zwakke cijfers over de export die in april, in dollars gemeten, met 2,7% op jaarbasis zijn afgenomen waar economen een groei van 1,8% hadden voorzien
Wall Street was dinsdag ook in de ban van de handelszorgen zag de verliezen nog stevig oplopen. De Dow verloor 1,8%, de S&P500 leverde 1,65% in en de Nasdaq zag het verlies oplopen tot bijna 2%. Azië staat ook overwegend lager met China dat nog 0,35% verlies laat zien, Hong Kong noteert 0,9% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 1,8% lager. De Crude Oil Future noteert USD 61,79 bij een EUR/USD 1,12056.

Vanmorgen waren er ook al cijfers over de dienstensector van Japan die in april een lichte daling lieten zien van 52 naar 51,8. Om 08.00 uur komen uit Duitsland cijfers over de industriële productie in maart en vervolgens is het wachten tot 16.30 uur totdat de wekelijkse olievoorraden van de VS bekend worden gemaakt. Bedrijven als Commerzbank, Munich Re, Siemens en Office Depot komen nog wel met cijfers en in eigen land deden dat vanmorgen Aperam (winstval), Ahold Delhaize (meer omzet), IMCD (resultaten stijgen verder) al terwijl Boskalis en Wolters Kluwer nog volgen.

De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 1.2% werd dinsdag een slotkoers van EUR 556.9 bereikt, hiermee laat de AEX-index de grootste daling zien sinds begin januari 2019. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 543.2 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 5. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 7 mei 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,09 (ISIN: DE000CP69DE0).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,97 (ISIN: DE000CP69E52).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp