Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 14 mei 2019

Allergische reacties op handelsoorlog blijven!

Vandaag

Het is vooral Trump die met zijn wilde tweets steeds voor onrust weet te zorgen op de financiële markten. Het mag dan als tactiek beschouwd worden maar hij zal er meer vijanden aan overhouden dan vrienden.
Inmiddels heeft hij weer laten weten dat hij de Chinese premier Xi zal ontmoeten.
Wall Street schrok toch van de tegenreacties van China en dook flink in de rode cijfers met 2,4% verlies voor de Dow en de S&P500 terwijl de Nasdaq zelfs ruim 3,4% verloor. Azië laat een sterk verdeeld zien met China dat nog een fractie hoger staat, Hong Kong moet een dag inhalen en staat hierdoor 1,4% lager en in Japan laat de Nikkei vlak voor sluiting een verlies zien van 0,65%. De Crude Oil Future noteert USD 61,18 bij een EUR/USD op 1,12389.

Vanmorgen waren er al cijfers over de omzet in de Nederlandse detailhandel die in maart 4,4% hoger lag na een stijging van 4,3% in februari. Om 09.30 uur volgen van eigen bodem het voorlopig cijfer van de economische groei KW1 met de internationale handel over maart. Uit Duitsland komen om 08.00 uur de definitieve inflatie van april en om 11.00 uur de ZEW-index met het economisch sentiment over mei. Om 10.30 uur volgt de werkloosheid over maart in Engeland en om 11.00 uur de industriële productie (maart) binnen de Eurozone. Uit de VS volgen om 12.00 uur het ondernemersvertrouwen mkb over april en om 14.30 uur de importprijzen over april.

De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 544.3 ( -1.2%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 3.5% gedaald, hiermee laat de AEX-index de grootste daling zien over de laatste 5 handelsdagen sinds eind december 2018.   Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een gelijke koersbodem op EUR 543.2 geeft de positieve trend weer wat lucht. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 2. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD indicator heeft de nullijn neerwaarts doorbroken.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 13 mei 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 539,62 (ISIN: DE000CP68LW7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560 (ISIN: DE000CP69H00).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp