Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 4 februari 2019

Van zwarte zwaan tot parel!

Vandaag

Terwijl de situatie voor de AEX in december nog werd bestempeld als zwarte zwaan (zeldzame verschijning) met de slechtste beleggingsmaand sinds tijden, liggen de kaarten op dit moment onverwacht anders en ontpopt de graadmeter van Amsterdam zich tot een ware parel van de beurzen. Of het ook om een echte parel gaat moet nog blijken want er zijn genoeg signalen die twijfels oproepen en waarom zou de AEX zich dan kunnen onttrekken? 

De AEX opende nagenoeg vlak op 523,54 punten en zocht de hele dag naar houvast. De sterke economische cijfers van afgelopen vrijdag in de VS doen bij beleggers de vraag herrijzen of de Fed wel toe is aan een rentepauze en zorgen om de recessie in Italië en de onzekerheid over de Brexit vragen om enige terughoudendheid. Dankzij de zwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever onttrok de AEX zich aan de licht lagere koersen die op andere Europese beurzen te zien waren. Zo hadden de DAX en de Cac 40 last van koersdruk bij autofabrikanten. De nieuwsfeiten bleven beperkt tot de producentenprijzen binnen de Eurozone die in december minder hard zijn gestegen van 4,9% op jaarbasis in oktober naar 4% in november en 3% in de laatste maand van 2018. Tevens werd bekend dat de fabrieksorders in de VS, over november gemeten, onverwacht zijn gedaald met 0,6% versus een stijging van 0,1% die was voorzien. Wall Street opende voorzichtig waardoor de AEX de opgebouwde winst snel zag verdwijnen met 523,11 punten als laagste niveau. Een herstel in de VS gaf de AEX alsnog vleugels waardoor de AEX alsnog op het hoogste punt van de dag kon sluiten met 0,47% winst op 525,68 punten. De DAX verloor 0,04% en de Euro STOXX50 leverde 0,2% in. Crude Oil noteert USD 54,48 bij een EUR/USD op 1,14334.

Altice met Signify waren de grootste stijgers binnen de AEX met ieder ruim 4% winst. Royal Dutch Shell steeg 1,4% en Unilever 1,2%. Bij de AMX steeg Adyen toch weer 3,8% en SBM Offshore kreeg er 3,6% bij terwijl Fugro 1,9% winst kon bijschrijven.

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat 2,06% moest inleveren. ABN AMRO verloor 1,77% en KPN 1,4%. Bij de AMX verloor GrandVision 2,1% en  Aperam met Air France-KLM moesten ieder 1,4% inleveren.  

Morgen is er weer veel aandacht voor de dienstensector en de bedrijfscijfers van Alphabet (vanavond nabeurs), Infineon en BP.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp