Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 7 februari 2019

Economische groei zwakt af!

Vandaag

Nieuwe cijfers over de economische groei in 2019 van de Europese Commissie laten zien dat ook de groei van de Nederlandse economie zal afzwakken tot 1,7% terwijl het Centraal Planbureau in december nog uitging van 2,2% groei.

De AEX opende licht lager op 535,59 punten maar wist opnieuw de weg omhoog snel te herpakken ondanks matige cijfers over de industriële productie van Duitsland (december -0,4% versus +0,8% voorzien) en Spanje (-1,4% op maandbasis). Goede cijfers van Total ondersteunden de koers van Royal Dutch Shell en tilde de AEX naar 538,60 punten. Met een andere zwaargewicht binnen de AEX verliep het anders. ArcelorMittal steeg bij opening nog op de cijfers die bekend gemaakt waren maar verloor in de loop van de dag steeds meer terrein. Het nieuws over een afvlakkende economische groei en zwakke cijfers van Twitter (-9,8%) zorgden voor een ommekeer in het koerspatroon van een AEX die dit jaar, tot vandaag, slechts negen zwakkere beursdagen had laten zien. De BoE liet, zoals verwacht, de rente ongemoeid en de wekelijkse steunaanvragen lieten een daling zien van 19.000. Richting een lager opening van Wall Street verloor de AEX steeds meer terrein en sloot met 1,14% verlies op 530,50 punten en dat was tevens het laagste punt van de dag en het grootste dagverlies van 2019. De DAX verloor zelfs 2,67% met daar Wire Card dat 15% verloor en Deutsche Bank leverde 6% in. De Euro STOXX50 verloor 1,9%. Crude Oil noteert USD 52,21 bij een EUR/USD op 1,13525.

De AEX kende slechts twee stijgers en dat waren Galapagos (1,4%) en Unilever (0,1%). Bij de AMX steeg Flow Traders in aanloop naar de cijfers 3,8% en Intertrust, in reactie op de cijfers 3,45%. WDP, dat ook morgen met cijfers komt, steeg 1,5%.

Altice was met 5% verlies de grootste daler binnen de AEX waar ArcelorMittal 4,8% verloor en Aegon 2,65%. Bij de AMX verloor Aperam 4,3%, AMG 3,9% en OCI 3,7%.

Morgen is de agenda matig gevuld met eerst de handelsbalans (december) van Duitsland en de industriële productie (december) van Frankrijk en Italië. Air France-KLM, Flow Traders en WDP zijn de bedrijven die met kwartaalcijfers komen.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp