Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 7 januari 2020

Angst ebt weg, dreiging blijft!

Vandaag

Het uitblijven van een snelle tegenreactie door Iran heeft bij een deel van de beleggers doen besluiten om niet tot verkoop over te gaan waardoor de angst naar de achtergrond verdwijnt terwijl een directe dreiging nog volop aanwezig is.
Beleggers op Wall Street gaven het voorbeeld zodat verliezen bij opening werden omgezet naar redelijke winsten. De Dow steeg ruim 0,2%, de S&P500 sloot 0,35% hoger en de Nasdaq gaf als eerste groen licht en steeg 0,56%. Azië sluit zich aan bij dit beeld met China dat 0,5% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van 0,4% en in Japan herstelt de Nikkei door 1,6% hoger te sluiten. De Crude Oil is weer licht aan het dalen en noteert USD 62,73 bij een EUR/USD op 1,11887.  

Vanmorgen werd uit Japan al bekend dat de inkoopmanagersindex van de dienstensector nu ook in een fase van krimp terecht is gekomen door te dalen van 50,3 in november naar 49,4 in december. Eerder werd al bekend dat de industrie daar verder is gekrompen van 48,9 naar 48,4. Vanmiddag volgt om 16.00 uur nog het ISM-cijfer van de VS nadat Markit maandag al een groei van de dienstensector kon melden. Om 11.00 uur volgen van de Eurozone de detailhandelsverkopen over november met de inflatie over december en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de handelsbalans over november en om 16.00 uur de fabrieksorders over november. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 0.6% werd maandag een slotkoers van EUR 607.2 bereikt. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.6% gedaald. De trend werd positief nadat de signaallijn de MACD indicator bij een koers van EUR 562.7, begin oktober 2019 opwaarts doorbrak. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt, ondanks de matige koersontwikkeling de laatste tijd, verwacht. Negatief signaal is de MACD signaallijn, deze heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 6 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,50 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,44 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp