Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 1 oktober 2019

Valse start vierde kwartaal!

Vandaag

De start van het laatste kwartaal van 2019 mag duidelijk als een valse worden getypeerd en dan ook nog één die laat is teruggefloten want het begon vanmorgen nog zo rooskleurig.

De AEX opende hoger op 582,65 punten met kort daarna 584,29 punten als hoogste niveau. Handelshoop en de verwachting dat de cijfers van de industrie een verbetering zouden laten zien waren de belangrijkste drijfveer voor het optimisme dat toch weer snel begon te wankelen. Na de zwakke cijfers over de Japanse industrie (verdere krimp) was het Nederlandse cijfer van de inkoopmanagersindex, met een gelijkblijvende stand op 51,6, nog het beste van allemaal. Alleen Engeland kon met een stijging van 47,4 tot 48,3 nog een lichte verbetering melden maar een cijfer van onder de 50 impliceert nog altijd krimp. Italië (van 48,7 naar 47,8), Frankrijk (van 51,1 naar 50,1), Duitsland (van 43,5 naar 41,7), de Eurozone (van 47 naar 45,7) en het ISM-cijfer van de VS (van 49,1 naar 47,8) vielen echt tegen waarbij Duitsland en zeker het ISM-cijfer van de VS de vraag voor een aanstaande recessie wel nadrukkelijk op tafel leggen. Opmerkelijk is ook dat het cijfer van Markit in de VS zoveel afwijkt in de positieve zin want zij konden eerst nog een lichte verbetering melden van 50,3 tot 51 al werd daarbij wel een kanttekening geplaatst. Verder viel de inflatie binnen de Eurozone tegen met voor september op jaarbasis een stijging van 0,9% (was 1% in augustus) en stegen de bouwuitgaven in de VS in augustus met slechts 0,1%, Beleggers hielden lang de hoop dat de cijfers uit de VS nog konden meevallen maar dit veranderde snel na de bekendmaking van het ISM-cijfer. De AEX schoot omlaag met 573,40 punten als laagste niveau en een slotstand van 573,89 punten is nog altijd een verlies van 1,1%. De DAX verloor 1,3% en de Euro STOXX50 leverde 1,4% in. Crude Oil noteert USD 53,67 bij een EUR/USD op 1,09285.

Het aantal stijgers bleef beperkt met bij de AEX Randstad dat nog 0,5% hoger kon sluiten, Ahold Delhaize steeg 0,4% en Vopak 0,3%. Bij de AMX herstelde BAM bijna 3%. Air France-KLM kreeg er 2,2% bij en Altice 1,8%.  

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat 4,4% moest inleveren. ASR Nederland verloor ruim 4% en Philips 2,6%. Bij de AMX moest PostNL een deel van de winst van maandag al weer inleveren en sloot het aandeel 4,8% lager. Fugro verloor opnieuw 2,9% en AMG 2,3%. 

Morgen zal de meeste aandacht uitgaan naar het ADP-banenrapport van de VS over de maand september nadat er eerst cijfers zijn geweest uit Japan over het consumentenvertrouwen (september), uit Frankrijk de autoverkopen over september en verder uit de VS de wekelijkse olievoorraden en de inkoopmanagersindex (september) van New York. 


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp