Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 3 mei 2019

Focus op banenrapport VS!

Vandaag

Na de verrassend goede cijfers over de groei van de banen binnen de private sector (ADP) is het vandaag de beurt aan het officiële banenrapport van de VS waarvoor economen een groei verwachten van 180.000 banen. Het uiteindelijke ADP cijfer was veel sterker en was mede de oorzaak voor wat onrust over het rentebeleid van de Fed waardoor beleggers beginnen te twijfelen.
Wall Street sloot mede hierdoor donderdag ook lager met 0,46% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 0,2% en de Nasdaq leverde 0,16% in. Tesla kon ondanks of misschien wel door het bericht over extra aandelen 4,3% stijgen en DowDuPont verloor op de zwakke cijfers ruim 7%. Voor Azië komt er alleen nieuws van Hong Kong waar de Hang Seng 0,3% hoger noteert. De olieprijs was de tweede factor die gisteren in Europa en op Wall Street voor koersdruk zorgde want de Crude Oil Future noteert USD 61,69 bij een EUR/USD op 1,11732.

Op de agenda staan om 10.30 uur de inkoopmanagersindex van de dienstensector (april) in Engeland en die van de VS komen om 15.45 uur van Markit en om 16.00 uur volgt het ISM-cijfer. Om 11.00 uur van de Eurozone de voorlopige inflatie over april met de producentenprijzen over maart. Het belangrijke banenrapport wordt om 14.30 uur verwacht. Verder lijkt het erop dat China en de VS inmiddels bijna klaar zijn met het sluiten van een handelsdeal waarover misschien vandaag meer nieuws. Bedrijfscijfers zijn er van Air France-KLM (handhaaft outlook), Brunel (meer omzet en winst) en Sif (resultaten in de lift).


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Met een daling van 0.9% werd donderdag een slotkoers van EUR 566.5 bereikt. Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.3% gedaald.   Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koers top van medio maart 2019 op EUR 552.7 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt, ondanks de matige koersontwikkeling de laatste tijd, verwacht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 2 mei 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 555,56 (ISIN: DE000CP69DP6).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 577,19 (ISIN: DE000CY51JJ6).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp