Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 22 juli 2020

Oplopende spanning en dure euro!

Vandaag

De spanning tussen China en de VS dreigt weer behoorlijk op te lopen na eisen van de VS om het Chinese consulaat in Houston te sluiten. Ook Texas wordt al genoemd en volgens verschillende bronnen heeft het personeel van het consulaat al veel documenten laten verbranden. Ondertussen is de waarde van de euro, ten opzichte van de dollar, sinds januari 2019 niet meer zo hoog geweest na een flinke rally die in de tweede helft van mei is begonnen.

De AEX opende meteen al lager op 578,40 punten met, na ruim een half uur handel, 579,21 punten als hoogste stand. De oproep van Trump om meer de mondkapjes te gebruiken laat nu toch zien dat de zorgen over het coronavirus duidelijk ernstiger worden en vandaag werd dan ook bekend gemaakt dat de VS alvast voor bijna 1,5 miljard dollar aan potentieel vaccin heeft besteld van de combinatie Pfizer (4,2%)  en BionTech (+ 13%). Vanmorgen waren er voorlopige cijfers uit Japan over de samengestelde inkoopmanagersindex die in juli een magere verbetering liet zien van 40,8 naar 45,2. De industrie heeft het nog altijd zwaar met een inkoopmanagersindex die blijft steken op 41,2. Ook de cijfers over de Nederlandse economie gaven geen reden tot juichen terwijl later op de dag de verkoop van de bestaande woningen in de VS over juni wel een fors herstel liet zien met 20,7%. Doordat de verwachtingen zelfs iets hoger lagen was het effect hiervan nauwelijks zichtbaar. De wekelijkse olievoorraden in de VS stegen met bijna 4,9 miljoen vaten maar dit had nauwelijks effect op de olieprijs.  Op het gebied van de bedrijfscijfers was er dit keer niet zoveel vuurwerk van Nederlandse bedrijven. Akzo Nobel kon niet verrassen en sloot 1% lager. Gisteren kwam nabeurs Texas Instruments met goede cijfers maar het aandeel noteert toch 2,7% lager en het aandeel Snap verliest ruim 6% op de cijfers. Vanavond komen Tesla en Microsoft nabeurs met hun resultaten. Terwijl Wall Street een fractie hoger van start ging bungelde de AEX, bij lage volumes,  behoorlijk in het rood en sloot 1,4% lager op 572,90 punten na een laagste stand op 571,35 punten. De DAX verloor slechts 0,5% en de Euro STOXX50 verloor 1%. Crude Oil noteert USD 41,81 bij een EUR/USD op 1,15783.

Het aantal stijgers binnen de AEX bleef beperkt met ASMI dat bijna 2,3% hoger kon sluiten, DSM steeg 0,5% en ASML bijna 0,4%. Bij de AMX was er 3% winst voor Corbion, WDP steeg ruim 2% en Altice bijna 2%.

Grootste daler binnen de AEX was Royal Dutch Shell dat ruim 4,5% verloor. Prosus zakte 4,2% weg en ABN AMRO verloor 3,4%. Bij de AMX verloor OCI 2,9%, het aandeel Signify verloor 2,6% en Fugro bijna 2,6%.

Morgen zijn er bedrijfscijfers van RELX, Unilever en Sligro met uit het buitenland onder meer Dailmer, Roche, American Airlines, AT&T en Twitter. Nabeurs volgen Amazon en Intel. Verder uit Duitsland het GfK consumentenvertrouwen over augustus, uit Engeland de detailhandelsverkopen over juni en uit Frankrijk het ondernemersvertrouwen over juli. Uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de leidende indicatoren over juni en van de Eurozone het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over juli. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp