Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 31 juli 2020

Er op of er onder?

Vandaag

Het zal niemand ontgaan zijn dat het sentiment de afgelopen week een behoorlijke deuk heeft opgelopen met de climax op donderdag toen de verliezen fors opliepen na tegenvallende cijfers over de economische groei (krimp). Of beleggers daadwerkelijk te hard van stapel zijn gelopen zal de komende tijd moeten uitwijzen maar het is duidelijk dat de beurzen in een kantelfase terecht zijn gekomen waarbij een herstel op korte termijn een verdere verzwakking kan voorkomen.
Wall Street sloot verdeeld en zag eerdere verliezen teruglopen. De Dow sloot 0,85% lager, de S&P 500 verloor 0,4% terwijl de Nasdaq juist 0,4% hoger kon sluiten. Trump, die eerder op de dag nog met het voorstel kwam om de verkiezingen op te schuiven, krijgt ook binnen de eigen partij geen steun voor zijn plannen en laat nu weten dat de verkiezingen "gewoon" moeten doorgaan. Nabeurs kwamen bedrijven als Alphabet, Facebook, Amazon en Apple nog met hun kwartaalcijfers. Azië geeft een gemengd beeld met China en Hong Kong die nog rond het slot van donderdag noteren en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting op een verlies van  2,5%. De Crude Oil noteert USD 40,09 bij een EUR/USD op 1,18948.

Vanmorgen waren er al cijfers uit China (overheid) met een industrie die in juli licht steeg van 50,9 nar 51,1 en de dienstensector zakte van 54,4 naar 54,2. Uit Japan werd bekend dat de werkloosheid in juni is uitgekomen op 2,8% waar 3,1% was voorzien en de industrie is in juni weer met 2,7% gestegen na een daling in het tweede kwartaal met 16,7%. Van Nederland werd bekend dat de omzet in de detailhandel in juni met 9,8% is gestegen. Op de agenda staan nog om 08.00 de detailhandelsverkopen van Duitsland over juni en van de Eurozone om 11.00 uur het voorlopig cijfer BBP KW2. Vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de persoonlijke inkomens en uitgaven over juni met de arbeidskosten KW2. Om 15.45 uur de inkoopmanagersindex van Chicago over juni en om 16.00 uur het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over juli. Bedrijfscijfers zijn er vandaag van WDP, Basic-Fit en Brunel en bij de buitenlandse bedrijven gaat de aandacht ongetwijfeld naar de reactie op de bovengenoemde "grote vier" en AbbVie, Caterpillar, Merck & Co, Exxon Mobil en Chevron. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 549.2 ( -2.6%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 4.8% gedaald. De nieuwe opwaartse richting van het VG 40 op EUR 522.8 initieerde mede de huidige positieve trend. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een gelijke koerstop. Een gelijke koersbodem op EUR 540.3 geeft de positieve trend weer wat lucht. Dit niveau wordt momenteel getest. Positief signaal: het ma50 heeft het ma200 opwaarts gekruist. Negatieve signalen: -De Stochastics staat laag met een stand van 13. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. -Een 20 daags dieptepunt is bereikt. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 30 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 530,37 (ISIN: DE000KB29JU0).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,05 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp