Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 8 mei 2019

Deal or no-deal?

Vandaag

Beleggers worstelen nog steeds met de vraag of China en de VS, op korte termijn, een handelsdeal zullen bereiken als donderdag de gesprekken hierover worden hervat. Volgens een laatste tweet van Trump komen de Chinezen naar Washington om de deal te sluiten en hij onderstreept dit door te melden: Dat is goed voor de VS en slecht voor China.

De AEX opende vanmorgen licht lager op 555,80 punten en stond kort daarna op een kleine winst. Richtinggevend nieuws bleef beperkt met na de zwakke cijfers over de export van China en bijna vlakke cijfers over de dienstensector van Japan, een lichte stijging van de industriële productie in Duitsland die in maart met 0,5% toenam na 0,4% in februari en 0,7% die eerder was voorzien. Opmerkelijk was de reactie van beleggers op de winstval bij Siemens want het aandeel sloot bijna 5% hoger doordat de cijfers wel beter waren dan door analisten voorzien was. Aperam reageerde met een verlies van 2,3% op de zwakkere cijfers en de degelijk cijfers van Ahold Delhaize werden "beloond" met een verlies 1,27% terwijl IMCD juist ruim 2,9% kon stijgen op de cijfers en Wolters Kluwer 2,3%. De onzekerheid over de handelsdeal bepaalde uiteindelijk het sentiment met wisselende beelden op de financiële markten tot het moment dat Trump zijn tweet de vrije ruimte gaf. Een daling van de wekelijkse olievoorraden in de VS deed de olieprijs licht oplopen met een redelijk herstel van het aandeel Royal Dutch Shell als gevolg. De AEX sloot , na een wisselvallige start op Wall Street, 0,37% hoger op 558,93 punten. De DAX liet een winst zien van 0,7% en de Euro STOXX50 kreeg er ruim 0,5% bij. Crude Oil noteert USD 62,08 bij een EUR/USD op 1,12076.

Grootste stijger binnen de AEX was IMCD met 2,94% winst, gevolgd door Adyen 2,4% en Wolters Kluwer 2,3%. Bij de AMX herstelde Fugro 5,68%, Arcadis steeg 2,85% en SBM Offshore 2%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel DSM dat 2,6% verloor. ABN AMRO leverde 1,37% in en Ahold Delhaize 1,27%. Bij de AMX was de gifbeker voor PostNL nog niet leeg want het aandeel verloor na de 11% van dinsdag nog eens 5,24%. Air France-KLM verloor 2,77% en Aperam 2,3% (TKH noteerde ex-dividend.

Morgen worden in Washington de gesprekken tussen China en de VS hervat en zijn er voorbeurs cijfers over de inflatie in China (april) en het consumentenvertrouwen van Japan (april). Uit de VS volgen naast de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans met de groothandelsvoorraden over maart en de producentenprijzen over april. ArcelorMittal en BAM komen met hun kwartaalcijfers.  

   

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp