Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 3 februari 2020

Made in China!

Vandaag

De handel op Chinese beurzen is vanmorgen weer van start gegaan met verliezen die opliepen tot wel 9%. Naast een week vakantie vanwege de viering van het Chinees nieuwjaar bleven de deuren extra lang gesloten vanwege het coronavirus en heel veel bedrijven blijven ook nu nog gesloten waardoor de economie daar zeker geraakt zal worden. De Chinese overheid heeft daarom gisteren besloten om de economie met vele miljarden te stimuleren en aanvullende maatregelen zullen vrijwel zeker volgen omdat dit nodig is.
Wall Street stond volledig in het teken van de angst voor besmetting en sloot flink lager met 2,1% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 1,8% en de Nasdaq leverde 1,6% in. Amazon wist na goede cijfers de dans te ontspringen en sloot 7,3% hoger. In Azië zijn alle ogen gericht op China dat nog ruim 8% lager noteert terwijl Hong Kong een plusje laat zien van 0,2% en in Japan de Nkkei een verlies laat zien van 1%. De Crude Oil Future noteert USD 51,60 bij een EUR/USD op 1,10834.

Op de agenda staan vooral cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie (januari) met vanmorgen uit China al de cijfers van Caixin en Markit die een lichte daling van de groei konden melden van 51,5 naar 51,1 en in Japan werd een toename van de krimp gemeld van 48,8 naar 48,4. Cijfers die volgen zijn van Nederland (09.00 uur), Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en 16.00 uur ISM). Tevens om 16.00 uur de bouwuitgaven over de maand december. Bedrijfscijfers zijn er van Siemens en vanavond uit de VS nabeurs van Alphabet (Google). 

De standen van de futures duiden een vlakke tot licht hogere opening van de AEX! 


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Neutraal.
 
Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 589.5 ( -1.6%). De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 4.0%, dit betekent voor de AEX-index de grootste daling in een week sinds begin augustus 2019. de huidige neutrale trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 eind januari 1920 neerwaarts krulde. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal. Het opwaartse momentum loopt de laatste tijd echter wel terug. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 0. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. De indicatoren geven een mogelijke adviesverlaging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 31 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 570,45 (ISIN: DE000KA47VA1).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 610,93 (ISIN: DE000KA497A5).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp