Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 17 juli 2019

ASML maakt het verschil!

Vandaag

Terwijl de meeste beurzen licht lager noteren, was er bij de AEX opnieuw een glanzende ster die dit keer de naam ASML droeg. Met keurige winstcijfers en prima vooruitzichten trok het aandeel alle aandacht naar zich toe en sloot 5,17% hoger.

De AEX opende licht lager op 570,22 punten met kort daarna 570,02 als laagste niveau. Nieuwe opmerkingen van Trump, over aanvullende importheffingen voor China, zorgde de hele dag voor lichte koersdruk. Het macro-economisch nieuws bleef beperkt tot een lichte stijging van de werkloosheid binnen de Eurozone (juni 1,3% op jaarbasis versus 1,2% in mei) en een daling van de bouwproductie (mei -0,3% op maandbasis) Uit Engeland werd nog bekend dat de inflatie, over juni gemeten, gelijk gebleven is op 2% (jaarbasis) en de producentenprijzen zakte met 0,3% op maandbasis. Uit de VS werd bekend dat het in aantal in aanbouw genomen woningen in juni met 0,9% op maandbasis is gedaald en het aantal afgegeven vergunningen nam met 6,1% op maandbasis af. Tenslotte was er nog een lichte daling van de wekelijkse olievoorraden. De meeste aandacht ging uit naar de kwartaalcijfers met voor Nederland, naast ASML, de cijfers van TomTom die wisselend beoordeeld werden. Na een winst van ruim 4% sloot het aandeel 0,5% lager. De winstcijfers van de Bank of America werden beloond met 0,4% winst en Abbott Laboratories steeg ruim 4% op zeer fraaie cijfers en vooruitzichten. Toch opende Wall Street vrijwel vlak en noteert bij sluiting van Amsterdam licht lager. Nadat de AEX eerder vanmiddag nog 574,86 punten als top had genoteerd, sloot de graadmeter  0,2% hoger op 572,34 punten. De DAX verloor 0,7% en de Euro STOXX50 leverde 0,56% in. Crude Oil noteert USD 57,20 bij een EUR/USD op 1,12299.

ASML was met 5,17% winst de grootste en één van de weinige stijgers binnen de AEX waar Ahold Delhaize 1,5% in waarde steeg en Wolters Kluwer 0,8%. Bij de AMX viel GrandVision op met een koerssprong van 8,8% na nieuws over een mogelijke verkoop van het belang dat HAL heeft. ASMI steeg 1,8% en Intertrust 1,1%.

Grootste dalers binnen de AEX waren IMCD met ArcelorMittal die ieder bijna 3,3% moesten inleveren en ING verloor 1,95%. Bij de AMX verloren Fugro en Aperam ieder 3,1% en TKH 2,3%.   


Morgen zijn er eerst cijfers over de export (juni) van Japan en de de werkloosheid (juni) in Nederland. Verder de detailhandelsverkopen (juni) van Engeland en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de Philly Fed-index over juli en de leidende indicatoren. Bedrijfscijfers zijn er van NSI en Sligro met uit het buitenland nog easyJet, Thomas Cook, Novartis, SAP, Philip Morris, PPG en United Health. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp