Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 10 februari 2020

Inflatie China loopt op en virusangst blijft aanwezig!

Vandaag

Beleggers krijgen vandaag te maken met een lege agenda waarop alleen de inflatie van China wordt genoemd en daarvan is bekend gemaakt dat deze in januari behoorlijk is opgelopen van 4,5% naar 5,4% op jaarbasis. Economen hadden een stand van 4,9% voorzien. Nadat de afgelopen week de zorgen om het coronavirus naar een zijspoor was geschoven, bleek afgelopen vrijdag al dat de zorgen hun invloed op het sentiment niet missen. Het dodental is dit weekend al opgelopen tot boven de 900 en het aantal besmettingen is nog niet onder controle. Wall Street had daar afgelopen vrijdag ook last van zodat er niet geprofiteerd kon worden van degelijke cijfers van het banenrapport. De Dow verloor 0,9% en de S&P500 met de Nasdaq sloten ieder ruim 0,5% lager. In China hervatten veel bedrijven hun werkzaamheden na een noodgedwongen verlenging van de nieuwjaarsvakantie. De belangrijkste indices laten daar nog kleine winsten zien van rond de 0,1%. Hong Kong staat 0,6% lager en in Japan is de Nikkei gesloten met een verlies van 0,6%. De Crude Oil Future noteert USD 50,36 bij een EUR/USD op 1,09535.   

Macro-economisch nieuws staat er verder niet meer op de agenda en bij de bedrijfscijfers komt vanmiddag alleen Loews uit de VS in beeld. 

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 616.5 ( -0.4%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 4.6%, hiermee laat de AEX-index de grootste stijging zien over de laatste 5 handelsdagen sinds medio juni 2016. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de signaallijn begin februari 1920 een opwaarts kruising liet zien met de MACD indicator. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 91. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 7 februari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 601,10 (ISIN: DE000KA49S41).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 630,80 (ISIN: DE000KA48X29).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp