Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 28 juli 2020

Bedrijfscijfers en virus bepalen sentiment!

Vandaag

Vanwege de vele vakanties en aanhoudende onzekerheden blijven de handelsvolumes aan de lage kant met vandaag vooral veel (buitenlandse) bedrijfscijfers en uiteraard de ontwikkelingen van het virus.
Wall Street handelde op hoop voor nieuwe stimuleringen en sloot hoger met 0,4% winst voor de Dow, de S&P500 sloot 0,7% hoger en de Nasdaq kreeg er zelfs 1,7% bij. Azië laat een overwegend hoger beeld zien met China dat nog 0,6% hoger staat, Hong Kong noteert een winst van 0,4% en in Japan beweegt de Nikkei, voor sluiting , nog nagenoeg vlak. De Crude Oil Future noteert USD 41,54 bij een EUR/USD op 1,17269.

Op de agenda staan uit de VS om 15.00 uur de Case Shiller huizenprijzenindex over de maand mei en om 16.00 uur het consumentenvertrouwen (Conference Board) over de maand juli. Bedrijfscijfers zijn er van Arcadis, AMG,  Besi en nabeurs nog ASMI. Drukte is er vooral vanuit de buitenlandse bedrijven met onder meer PSA, Reckitt Benckiser, Delivery Hero, 3M, Harley Davidson, Mastercard, McDonald's en Phizer. Nabeurs volgen dan nog Starbucks, Visa en eBay. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.1% lag de slotkoers op EUR 564.4. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.6% gedaald. De huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 opwaarts krulde. De index bevindt zich aan de bovenkant van een symmetrische driehoek formatie. Bij een duidelijke doorbraak van deze grens op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 27 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,27 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,59 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp