Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 20 juli 2020

Beleggers positiever over succes EU-top!

Vandaag

Terwijl er in Brussel nog druk gesproken wordt tijdens de EU-top over de begroting het het steunfonds, beginnen beleggers alsnog meer hoop te krijgen op een goede afloop met een breed steunpakket!

De AEX opende vrijwel vlak op 573,48 punten en verloor vervolgens toch wat terrein met 569,46 punten als laagste stand. Los van enkele bedrijfscijfers bleef het een rustige handelsdag met naast de aandacht voor de EU-top uiteraard ook aandacht voor het coronavirus. Rond 10.30 uur steeg het vertrouwen over de EU-top en was de AEX in staat om het verlies weg te poetsen. Philips, dat met goede kwartaalcijfers kwam, was de hele dag al de smaakmaker van de AEX terwijl vanuit het buitenland het aandeel Manpower ruim 5% verloor op de cijfers en Halliburton, ondanks matige cijfers, toch nog 3% hoger kan noteren. Op macro-economisch gebied gebeurde er niets en de markt kreeg steun na positieve signalen over de ontwikkelingen van een vaccin waarbij AstraZeneca (+4,5%) dit keer met een goed tussenrapport kwam over testen. Wall Street opende gemengd en er verscheen steeds meer "groen" op de borden zodat de AEX even boven de 580 punten kon noteren. Met een slotstand van 579,14 punten resteerde een keurige winst van 0,9%. De DAX sloot 1% hoger en de Euro STOXX50 eindige met een winst van 0,7%. Crude Oil noteert USD 40,84 bij een EUR/USD op 1,14425.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Philips dat 5,3% hoger kon sluiten. Galapagos steeg 4,7% en DSM 2,4%.  Bij de AMX was er 3,6% winst voor WDP. PostNL sloot 2,9% hoger en het aandeel NSI herstelde 2,2%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel ABN AMRO dat 2,1% verloor. Royal Dutch Shell sloot 1,6% lager en RELX 0,8%. Bij de AMX verloor Grandvision ruim 5%, Basic Fit sloot 2,8% lager en OCI leverde 2,2% in.

Morgen is de agenda opnieuw matig gevuld met uit Japan de inflatie over juni, van Nederland de ontwikkeling van de prijzen bij bestaande koopwoningen en uit de VS de Chicago Fed-index over juni. Bedrijfscijfers komen van Randstad en Wereldhave met uit het buitenland Novarits, UBS, Coca-Cola, Lochkeed Martin en Philip Morris. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp