Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 6 februari 2019

ING geeft AEX nog meer glans!

Vandaag

De resultaten van ING lagen maar een fractie boven de inschattingen die analisten hadden afgegeven maar beleggers waren tevreden en omarmden het aandeel dat vorig jaar nog fors was afgestraft. Met een stijging van ruim 6% gaf ING hiermee de AEX nog meer glans terwijl de zon lang niet overal schijnt.

De AEX opende vlak op 532,42 punten met kort daarna 532,19 punten als laagste niveau. Zwakke cijfers over de fabrieksorder van Duitsland, die in december met 1,6% zijn gedaald, waren verantwoordelijk voor de zwakke start. Met dank aan ING kon de AEX de weg omhoog hervatten en gedurende de handelsdag verscheen er steeds meer "groen" op de schermen. Uit de VS kwam het nieuws dat de arbeidsproductiviteit KW4 met 1,3% is gestegen en het handelstekort is in november sterk gedaald van USD 55,7 mrd. naar USD 49,3 mrd terwijl een tekort van USD 54,3 mrd was voorzien. Naast ING had ook Aperam te maken met een positieve beoordeling door beleggers terwijl de cijfers van TomTom in tweede instantie,  juist tegen vielen. Andere cijfers gaven een wisselend beeld met GlaxoSmithKline dat 1,5% steeg terwijl Daimler (-2,8%) en General Motors (-1,65%) moesten inleveren.  Doordat het aandeel ING nog verder steeg, en Wall Street een rustige start voorspelde, bereikte de AEX 537,28 punten als hoogste niveau. Met een winst van 0,78% sloot de AEX op 536,63 punten. De DAX verloor 0,4% en de Euro STOXX50 leverde 0,16% in. Crude Oil noteert USD 54,13 bij een EUR/USD op 1,13785.

ING was met 6,12% winst de uitblinker van de AEX en in de top drie stond ook weer Altice met dit keer 4,57% winst en ASML steeg 3,4%. . Bij de AMX steeg Aperam ruim 6%, ASMI kreeg er 2,5% bij en OCI met Arcadis ieder bijna 1,9%.

Grootste daler binnen de AEX was KPN dat 1,7% verloor. Galagagos moest 1,6% terug en Signify 1,2%. Grootste daler binnen de AMX was TomTom dat 5,57% verloor. Fugro leverde 1,6% in en Flow Traders 1,5%.  

Morgen zijn er eerst cijfers over de industriële productie (december) van Duitsland en Spanje, komt de BoE met haar rentebesluit en zijn er de wekelijkse steunaanvragen uit de VS. ArcelorMittal en Intertrust komen met kwartaalcijfers.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp