Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 22 juli 2020

Consumenten blijven terughoudend!

Vandaag

Het vertrouwen onder consumenten is in de maand juli maar een fractie verbeterd met een stijging van -27 naar -26 en blijft daarmee nog altijd onder het lange termijn gemiddelde. Dit is ook terug te zien in de consumptie van huishoudens dat in mei op jaarbasis nog met 12,8% is gedaald tegenover een afname van 17,3% in april. Ook de investeringen in Nederland blijven achter met in mei zelfs een verdere daling van -11,6% naar -18,8% op jaarbasis.
Wall Street liet dinsdag een gemengd beeld zien met dit keer de Nasdaq die 0,8% lager sloot terwijl de Dow 0,6% hoger kon sluiten en de S&P500 bleef steken op een magere 0,2% winst. Azië is eveneens verdeeld met China dat nog ruim 1% hoger noteert, Hong Kong laat een verlies zien van 0,2% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 0,5%.  De Crude Oil Future noteert USD 41,53 bij een EUR/USD op 1,15411.  

Op de agenda staan nog uit de VS om 16.00 uur de bestaande woningverkopen over juni en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Akzo Nobel kwam vanmorgen al met cijfers en daarin zaten geen grote verrassingen. Aalberts komt nabeurs met de resultaten. In de VS kwam Texas Instruments nabeurs met goede resultaten en de groei van het aantal gebruikers van Snap was juist teleurstellend. Vanavond komen nabeurs Microsoft en Tesla met hun resultaten.  


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag bedroeg de slotkoers EUR 581.3 ( 0.4%), sinds eind februari 2020 heeft  de AEX-index niet meer zo hoog gestaan als nu. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8 een opwaartse richting aannam. De index bevindt zich aan de bovenkant van een symmetrische driehoek formatie. Bij een duidelijke doorbraak van deze grens op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 85. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 21 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,05 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 590,09 (ISIN: DE000KA991L4).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp