Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 2 september 2019

Focus op industrie!

Vandaag

De focus bij beleggers zal vandaag en morgen vooral liggen op de uitkomsten van de inkoopmanagersindex van de industrie over augustus met vanmorgen toch een kleine verrassing uit China waar. volgens Markit en Caixin, weer een kleine groei werd gemeld van 49,8 naar 50,4 terwijl de industrie van Japan, volgens dezelfde onderzoeksbureau's, opnieuw een kleine krimp moest melden van 49,4 naar 49,3.
Wall Street deed het vrijdag, in aanloop naar een lang weekend, rustig aan en sloot licht verdeeld met nog net kleine winsten voor de Dow (+0,16%) en de S&P500 (+0,06%) terwijl de Nasdaq 0,3% moest inleveren. Ook Azië laat een verdeeld beeld zien met China dat bijna 1,2% hoger staat, Hong Kong noteert 0,5% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting ruim 0,3% lager. De Crude Oil Future noteert USD 55,11 bij een EUR/USD op 1,09905.

Cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie (augustus) volgen nog van Nederland (09.00 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur) en Engeland (10.30 uur). Doordat Wall Street gesloten blijft volgen die cijfers dinsdag.

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX! De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Door een stijging van 0.7% lag de slotkoers op EUR 558.4, voor de 5e dag aaneen laat de AEX-index een stijging noteren. De trend werd negatief nadat o.a. het 50 daags dieptepunt op EUR 539.6 uit begin augustus 2019 neerwaarts werd doorbroken. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. Een gelijke koerstop op EUR 548.9 is noodzakelijk om de huidige trend in stand te houden. Mogelijk gaat deze situatie over in een continuatiepatroon. Het niveau wordt momenteel getest en is reeds doorbroken, maar nog niet overtuigend genoeg. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 88. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 10 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 30 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 540,98 (ISIN: DE000KA1TQ02).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,00  (ISIN: DE000KA1TD72).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp