Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag  februari 2019

Trump dreigt met nieuwe shutdown!

Vandaag

Slechts een week na de opheffing van de shutdown heeft Trump alweer gedreigd met het opnieuw platleggen van een deel van de Amerikaanse overheid. Hij probeert hiermee nieuwe druk uit te oefenen op de Democraten die de belangrijkste tegenstanders zijn voor de financiering van de muur met Mexico tenzij Trump met meer concessies over de brug komt.
Wall Street sloot afgelopen vrijdag verdeeld ondanks sterke cijfers over de industrie en het banenrapport. De Dow steeg 0,26%, de S&P500 kreeg er 0,1% bij en de Nasdaq leverde 0,25% in. In Azië bleef de beurs van China gesloten, noteert Hong Kong 0,2% hoger en is in Japan de Nikkei met 0,46% winst gesloten. Sony kwam met kwartaalcijfers en die vielen niet goed bij beleggers want het aandeel verloor 8% aan waarde. De Crude Oil Future noteert USD 55,19 bij een EUR/USD op 1,14405.

De agenda is slecht gevuld met daarop om 11.00 uur de ontwikkeling van de producentenprijzen (december) binnen de Eurozone en om 16.00 uur uit de VS de fabrieksorders over november. BinckBank kwam vanmorgen met kwartaalcijfers (meer transacties en winst) en uit het buitenland zijn dat Ryanair, Jules Baer en vanavond nabeurs Alphabet (het moederbedrijf van Google). Verder kijken beleggers naar de ontwikkelingen over de Brexit nadat dit weekend meer signalen verschenen over nieuwe verkiezingen.

De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 523.2 ( 0.5%). De koers steeg 1.6% over de afgelopen 5 dagen.   Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 523.9 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 100. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 1 februari 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 510,06 (ISIN: DE000CP24MK3).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 529,93 (ISIN: DE000CP23169).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp