Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 19 juni 2020

Buigen of barsten met noodplan EU!

Vandaag

Tot een beslissing zal het vandaag niet komen maar mogelijk dat er toch belangrijke stappen worden gezet in het veel besproken en misschien wel omstreden noodplan van de EU. Vergaderen wordt er nu nog online gedaan en dat is waarschijnlijk ook beter gezien de verhitte discussies die al hebben plaatsgevonden vanwege de enorme verdeeldheid die er heerst. Nederland wordt gerekend tot de vier zuinige landen die niet staan te trappelen voor dit omvangrijke pakket waarbij vooral de mogelijkheid van "schenking" aan leningen aan bepaalde landen een struikelblok kan vormen. Waarschijnlijk zijn "de vier" te klein om hun standpunt vast te houden en zal er naar een compromis gezocht worden voordat er in juli daadwerkelijk knopen doorgehakt moeten worden.
Wall Street deed het donderdag opnieuw vrij rustig met weinig grote verschuivingen. De Dow verloor 0,15% terwijl de S&P500 een fractie (0,06%) hoger kon sluiten en de Nasdaq steeg 0,3%. Azië lijkt de week positief te willen sluiten met China dat nog 0,6% hoger staat, Hong Kong noteert 0,05% lager en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een winst van 0,5%. De Crude Oil Future is verder opgelopen naar USD 39,18 bij een EUR/USD op 1,12146.

De agenda is slecht gevuld met vanmorgen het nieuws uit Japan dat de inflatie in mei is blijven steken op 0,1% op jaarbasis. Om 08.00 uur komen uit Duitsland cijfers over de producentenprijzen en uit Engeland de detailhandelsverkopen over mei. Van de Eurozone komen om 10.00 uur gegevens over de lopende rekening in april. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 0.7% werd donderdag een slotkoers van EUR 562.6 bereikt. De koers steeg 4.1% over de afgelopen 5 dagen. De nieuwe opwaartse richting van het VG 40 eind mei 2020 op EUR 522.8 initieerde mede de huidige positieve trend. De neerwaartse correctie, na de vorming van een hogere koerstop, neemt af in kracht. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 449.9 wordt verwacht waarmee de trend opwaarts gericht blijft. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 82. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 18 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 532,06(ISIN: DE000KB29JV8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,41 (ISIN: DE000KA991Z4).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp