Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 1 oktober 2019

Focus op industrie!

Vandaag

Beleggers krijgen vandaag weer volop te maken met cijfers over de ontwikkeling van de industrie waarvan het cijfer van China gisteren iets positiever was dan voorzien maar Japan vanmorgen een verdere krimp moest melden met een inkoopmanagersindex die in september zakte van  49,3 naar 48,9. 
Wall Street kreeg een impuls door nieuwe handelshoop en sloot vooral hierdoor hoger met 0,36% winst voor de Dow, de S&P500 steeg 0,5% en de Nasdaq kreeg er 0,75% bij. In Azië valt alleen iets te melden over Japan waar de Nikkei 0,7% hoger staat en waar de binnenlandse autoverkopen in september op jaarbasis met 12,8% zijn gestegen en de werkloosheid stabiel is gebleven op 2,2%. De belangrijke Tankan-index voor het derde kwartaal kwam uit op 5 waar een stand van 2 was voorzien. China viert haar 70e verjaardag en blijft de rest van deze week gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 54,54 bij een EUR/USD op 1,08889.

Aanvullende cijfers over de industrie komen van Nederland (09.00 uur), Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en 16.00 uur ISM), Verder nog om 11.00 uur het voorlopig inflatiecijfer (september) van de Eurozone en om 16.00 uur de bouwuitgaven in de VS over de maand augustus. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.3% lag de slotkoers op EUR 580.2, dit betekent voor de AEX-index de hoogste koers sinds eind juli 2019. De trend werd positief nadat o.a. het 25 daags hoogtepunt op EUR 569.8 uit begin september 2019 opwaarts werd doorbroken. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 583.3 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 99. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 30 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,43 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 591,58 (ISIN: DE000KA1S5A1).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp