Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 11 februari 2020

Aandacht voor toespraak Powell!

Vandaag

Fed-voorzitter Powell zal later vanmiddag een verklaring afleggen voor het Congres en beleggers zullen hun oren gespitst houden om te ontdekken welke beleid de centrale bank van Amerika denkt te kunnen voeren. Het is bekend dat Trump al langere tijd probeert om de rente verder omlaag te krijgen maar economisch gezien is daar eigenlijk geen reden voor en laat Powell zich vooralsnog niet van de wijs brengen.
Wall Street kende maandag een rustige en vriendelijke handelssessie met een Dow die 0,6% hoger kon sluiten, de S&P500 steeg 0,7% en de Nasdaq deed het met 1,1% winst nog beter. In Azië blijft de beurs van Tokio gesloten en laat China hogere koersen zien met tussentijdse winsten van ruim 0,5%. Hong Kong noteert eveneens hoger met daar een winst van bijna 1,4%. De Crude Oil Future noteert USD 50,25 bij een EUR/USD op 1.09105.

Op de agenda staan om 10.30 uur uit Engeland de industriële productie met de handelsbalans over december en het voorlopig cijfer BBP KW4. Vanmiddag uit de VS om 12.00 uur het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers over januari en om 16.00 uur de openstaande vacatures over december. Op datzelfde tijdstip begint ook de verklaring van Powell. Bedrijfscijfers waren er vanmorgen van Randstad (voelt druk in Noord-Europa) en nabeurs volgt Vastned Retail. Verder volgen nog TUI, Daimler en Delivery Hero. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.1% lag de slotkoers op EUR 617.1. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 4.2% gestegen. De trend werd positief nadat de signaallijn de MACD indicator bij een koers van EUR 618.8, begin februari 1920 opwaarts doorbrak. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 93. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 10 februari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 601,12 (ISIN: DE000KA49S41).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 630,77 (ISIN: DE000KA48X29).

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp