Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 2 augustus 2019

Trump speelt met vuur!

Vandaag

Via Twitter kondigde Trump gisterenavond aan dat de VS vanaf september nieuwe importheffingen zal invoeren op goederen uit China met een totale waarde van USD 300 mrd. Het is zijn manier om China verder onder druk te zetten omdat hij vindt dat het land gemaakte afspraken niet nakomt. Dat Trump ondertussen met vuur speelt blijkt wel uit de reactie van beleggers die steeds weer fel reageren op zijn tweets.
Wall Street verspeelde een mooie winst tot verliezen die steeds verder opliepen. De Dow verloor 1,05%, de S&P500 leverde 0,9% in en de Nasdaq sloot 0,8|% lager. Azië reageert duidelijk negatief op de aangekondigde heffingen met China dat nog 1,75% lager staat, Hong Kong noteert een verlies van 2,4% en in Japan laat de Nikkei een verlies zien van 2,6%. Japan heeft een extra handelsprobleem doordat het Zuid-Korea van de lijst haalt van begunstigde handelspartner.  De Crude Oil Future is gezakt naar USD 55,02 bij een EUR/USD op 1,10752. 

Op de agenda staan om 11.00 uur de detailhandelsverkopen van de Eurozone over de maand juni en om 14.30 uur uit de VS de belangrijke cijfers over het banenrapport en de werkloosheid over juli met de handelsbalans over juni. Om 15.45 uur de inkoopmanagersindex van New York over juli en om 16.00 uur de fabrieksorders over juni met het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen over juli volgens de Universiteit van Michigan. Bedrijfscijfers zijn er uit Nederland alleen van Brunel en uit het buitenland van ondermeer Allianz, Royal Bank of Scotland, Chevron en Exxon Mobil. 


De standen van de futrues duiden op een fors lagere opening van de AEX!De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 572.5 ( 0.1%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met -1.1% gedaald.   Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Dit is een normale fase in een opwaartse trend en een nieuwe hogere koersbodem bij de AEX-index boven EUR 559.2 wordt verwacht. Er zijn echter diverse niveaus waarop hogere bodemvorming aannemelijk is. Berekend op basis van de voorgaande koersimpuls en een Fibonacci correctie van 38,2% ligt het 1e niveau op EUR 567.0. Van enig noemenswaardig koersherstel is echter nog geen sprake. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 1 augustus 2019.


Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,8069 (ISIN: DE000KA1S064).

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 588,2114  (ISIN: DE000CY51SV2).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp