Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 1 februari 2019

Focus op industrie en banenrapport VS!

Vandaag

Hoewel er vandaag ook weer veel kwartaalcijfers van bedrijven verschijnen zal de aandacht bij beleggers vooral gericht zijn op de inkoopmanagersindex van de industrie en het banenrapport van de VS. Uit China en Japan kwamen vanmorgen al de cijfers over de industrie en die waren niet goed. Volgens de onderzoekers Markit en Caixin is de Chinese industrie in januari verder gekrompen van 49,7 naar 48,3 en was er in Japan sprake van een daling van 52,6 naar 50,3.
Wall Street werd getrokken door de tech-aandelen met een Nasdaq die 1,37% hoger kon sluiten. De S&P500 steeg 0,86% en de Dow verloor -0,07% vanwege tegenvallende cijfers bij zwaargewicht DowDuPont (-9,3%). Ondanks de zwakke cijfers over de industrie staat China toch ruim 1% hoger. Hong Kong noteert 0,3% lager en in Japan is de Nikkei 0,07% hoger gesloten. De Crude Oil Future is gezakt naar USD 53,80 bij een EUR/USD op 1,14416.

Vanmorgen waren er ook al cijfers over de werkloosheid in Japan en die is in december uitgekomen op 2,4% waar 2,5% was verwacht. Cijfers over de industrie volgen nog van Nederland (09.00uur), Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS om 15.45 uur (Markit) en 16.00 uur (ISM). Om 11.00 uur zijn er voorlopige cijfers over de inflatie (januari) binnen de Eurozone. Het banenrapport met de werkloosheid van de VS is om 14.30 uur en om 16.00 uur volgen nog het consumentenvertrouwen (januari) volgens de Universiteit van Michigan met de bouwuitgaven en de groothandelsvoorraden over de maand november. Signify, WDP (meer winst) en AND komen vandaag met hun kwartaalcijfers en van de buitenlandse bedrijven gaat de aandacht naar Deutsche Bank, Chevron, Merck & Co en Exxon Mobil.

De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp