Copy

Pluk de Liefde PolyZine

View this email in your browser

Beste <<Voornaam>>,

Jaloezie: het overkomt ons bijna allemaal! Het Groene Monster kan ons of onze geliefden bespringen en in de ban houden. Leren omgaan met polyamorie, betekent (ook) leren omgaan met lastige gevoelens, waarvan jaloezie er eentje is. Een behoorlijke uitdaging! Zelfs als je zelf weinig aanleg hebt, kan het zijn dat je er toch mee te maken hebt, omdat je een lief hebt die er last van heeft. In dit speciale themanummer gaan we in op de wortels van jaloezie en de diverse oorzaken. De stapel aritkelen op de site is groot en daarom hier alleen een selectie. Ga naar de website voor rest.

Shakespeare was de eerste die de poëtische term 'green eyed monster' gebruikte. Maar hoe 'natuurlijk' is jaloezie eigenlijk? Luister naar de expert over relaties in de oudheid en de schrijver van Sex at Dawn. In 'Six shades of Green' laten we zien dat er verschillende tinten zitten in het fenomeen jaloezie. Je kunt hiermee bekijken wat in jouw of jullie situatie speelt. Ook we hebben voor jullie de uitslag van onze JaloeziePoll. We verklappen wie de winnaar is van de JaloezieTip. Hoe vaak komt jaloezie voor en wat kan je als poly doen? Je vindt het in de uitslag van een kleine vragenlijst, waaraan onze lezeres hebben meegedaan.

Als tegenwicht tegen die lastige jaloezie introduceren we ons Plukjes, polyamorie met een knipoog. Je kunt ook zelf daaraan meewerken in onze humorworkshop op 17 februari.

Na het zeer geslaagde Pluk de Liefde Feest weer veel andere activiteiten. De lijst zo lang aan het worden dat we er twee polyborrels uitpikken: in Zwolle op 12 februari en in Eindhoven op 23 februari. Op heel korte termijn kun je al naar de Meet & Go in Nijmegen. Maar kijk vooral ook op de agenda.

Tenslotte kunnen we het overlijden van David Bowie niet voorbij laten gaan zonder hem te eren met een portret in onze serie beroemde nonmonogamisten.

Veel leesplezier!

Joost, Paul en Belle
 
Ga naar de Pluk de Liefde website

PlukdeLiefdePoll JaloezieTips: wie is de winnaar?


De winnaar is bekend! Poll en prijsvraag over jaloezie. Welke van de vier genomineerde JaloezieTips is volgens onze lezers de beste?

Hoe jaloers zijn we in polyamore relaties? – uitslag van onze vragenlijst


Hoe gaan we om met jaloezie? Uitslag van de enquete die we hebben uitgezet. De meerderheid van onze respondenten heeft met jaloezie te maken. Bij zichzelf of hun lief(jes).

Six shades of green – de ene jaloezie is de andere niet


Jaloezie komt voor in soorten en maten en de manieren om er gaan kunnen daarom heel verschillend zijn.

Melissa Etheridge –
Like the Way I Do


In de #5 van de Poly Top 30 2015 zingt Melissa Etheridge hartverscheurend haar twijfel en jaloezie van zich af

The green-eyed monster, volgens Shakespeare


Hoewel het Groen-Ogige monster natuurlijk al veel bekend is , is het Shakespeare, die het voor het eerst op schrift stelt. Dus we mogen wel zeggen dat Shakespeare de 'vader' is van deze term...

Belles Visualisatie voor Jaloezie


Wat kun je doen als het Groene Monster op je springt? Kijk of je baat hebt bij deze meditatieve oefening.

Jealousy at Dawn


Christopher Ryan (auteur van Sex at Dawn) zet in een interview jaloezie in een historisch perspectief

Polyamorie en de Kracht van Humor- huiskamerworkshop


Een nieuw Pluk de Liefde initatief: Plukjes. Je kunt zelf meedoen! We starten met een huiskamergesprek op 17 februari over de kracht van humor in relaties. Waarbij we samen een 'Plukje' ontwerpen, dat na afloop uitgebracht wordt. Met behulp van brainstorm, creativiteit en eigen ideeën. 

David Bowie


Het portret van David Bowie, in onze serie Beroemde Non Monogamisten. Een man die beroemd werd vanwege zijn baanbrekende muziek. Hij had een uitbundig (open) liefdesleven en trouwde tenslotte the love of his life Iman

Polyborrels in Zwolle en Eindhoven en andere activiteiten


Er komen steeds meer polyamorie activiteiten! Nog niet zolang geleden was er hooguit 2x per maand iets te te doen. Nu kun je elke week naar een paar verschillende plaatsen om gelijkgestemden te ontmoeten. Een actueel overzicht geven wordt daarom steeds lastiger. Hou daarom steeds onze agenda en die van polyamorie.nl in de gaten. Voor nu pikken we er een paar uit waar zelf op één of andere manier bij betrokken zijn: de polyborrels in Zwolle (12 februari) en Eindhoven (23 februari). Op korte termijn (24 januari) kun je al naar Meet & Go in Nijmegen.

 
Agenda
Ga naar de Pluk de Liefde website
Copyright © 2016 Pluk de Liefde, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp