Copy
Nieuwsbrief nr. 6
View this email in your browser

Oktober 2014

 

Geachte relatie, 


Wij nodigen u uit voor de studiemiddag "Religie, cultuur en kinderen" op 25 november 2014 die de vereniging FJR in samenwerking met UCERF heeft georganiseerd. Daarnaast stellen wij in deze nieuwsbrief onze nieuwe gastonderzoekers voor en vindt u een presentatie van Philipp Reuss over het Nederlandse recht inzake kunstmatige reproductie. 


Met vriendelijke groet,

prof. dr. Katharina Boele-Woelki
 
Uitnodiging FJR Studiemiddag: Religie, cultuur en kinderen
Op deze studiemiddag zal ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Verdrag voor de Rechten van het Kind aandacht worden besteed aan de rol en betekenis van artikel 14 van het Verdrag in de Nederlandse rechtspraktijk.

De studiemiddag begint om 14.00 en eindigt om 17.00 uur met een hapje en een drankje. Zie hier de officiele uitnodiging. 

Aanmelden is mogelijk via dit aanmeldformulier: Klik hier om u aan te melden. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname. 
De studiemiddag is gratis toegankelijk voor leden van de vereniging voor Familie- en Jeugdrecht. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Voor andere belangstellenden bedraagt het inschrijfgeld € 50,-.

 
We hopen u te zien op 25 november a.s.!


Programma
14:00      Opening studiemiddag 
14.10      Religie, cultuur en kinderbeschermingsmaatregelen
               dr. Jet Tigchelaar, UCERF, Utrecht 

               dr. Merel Jonker, UCERF, Utrecht
               dr. Mariëtte van den Hoven, Geesteswetenschappen (Ethiek), Utrecht  

15.00      Reacties
              Erika Faber, Directie Integratie en Samenleving, Ministerie van SZW 
              mr. Hilde de Jong, Rechtbank Den Haag 

              mr. Laura Bosch, Juridisch adviseur Defence for Children 
              Medewerker UNICEF 
 
16.20     Discussie
16.45     Prijsuitkreiking FJR-Prijs 
17.00     Afsluiting en Borrel
Presentatie Philipp Reuss: Het Nederlandse recht inzake kunstmatige reproductie
Van 2 tot 4 oktober 2014 vond in Regensburg het 12e symposium Europees familierecht plaats. Dr. Philipp Reuss die van 1 juli tot 1 oktober dit jaar als bursaal verbonden was aan UCERF heeft aldaar het Nederlandse recht inzake kunstmatige reproductie gepresenteerd. Zijn presentatie is te vinden op zijn blog, klik hier
 
Introductie van twee nieuwe buitenlandse onderzoekers
Vanaf 1 oktober verwelkomt UCERF twee buitenlandse onderzoekers voor drie maanden. 

Albana Hana is een promovenda bij de Albrecht Mendelssohn Bartholdy Graduate School of Law aan de Universiteit van Hamburg. In het kader van de Anneliese Maier Forschungspreis doet zij bij UCERF onderzoek onder leiding van Prof. dr. Katharina Boele-Woelki. Haar onderzoek, getiteld 'Legal Certainty in European Matrimonial Property Law', is een vergelijkende studie naar de standaard regels en gerechtelijke praktijken binnen het huwelijksvermogensrecht in Albanië, Duitsland en Engeland.  Haar doel is om het niveau van rechtszekerheid in deze landen in kaart te brengen en de mogelijke gevolgen voor de rechtszekerheid bij een eventuele harmonisatie van het Europees familierecht op dit gebied. 

Alžběta Kundratová heeft net haar master Law and Legal Science voltooid aan de Masaryk Universiteit in Brno, Tsjechië. Daar heeft zij in april dit jaar de gastcolleges van dr. Merel Jonker en dr. Marjolein van den Brink bijgewoond (klik hier voor de nieuwsitem hierover). Via het Erasmus + Programma voor graduates is zij bij UCERF om onderzoek te doen binnen het project 'Children in Blended Families'. Onder leiding van dr. Christina Jeppesen de Boer en Prof. dr. Katharina Boele-Woelki zal zij een artikel schrijven over de rechtspositie van kinderen in het Tsjechische familierecht.
Share
Tweet
Share
Forward

Copyright © 2014 UCERF, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@ucerf.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences