Copy
Op zijn mooist in je browser


Hallo <<Voornaam>>,

Wat een vreselijke weken heb ik achter de rug. Soms komen er gewoon teveel prikkels op me af. Of ben ik te drastisch in het doorvoeren van veranderingen. En nee zeggen is ook niet mijn sterkste kant. 

Vreemd eigenlijk, dat je hoofd weet dat het anders moet dan je doet. Het enige wat ik nodig heb is het plaatsen van komma's bij activiteiten en wat vaker een punt zetten. Kortom: meer leestekens toevoegen aan mijn leven! Daarmee valt nog veel te winnen, ook in je teksten. 

De winactie deze keer is ook supergaaf! Het leuke van die acties is natuurlijk dat ik mezelf er ook op trakteer. En zo werd een vraag op LinkedIn het begin van én een leuke nieuwe connectie en een te gek netwerkspel, dat ook prima is in te zetten in de kroeg. Ook de flirttips zijn daar handig, al heb ik ze geschreven om je teksten verleidelijker te maken. 

Met mij gaat het inmiddels weer de goede kant op, al ben ik terwijl je deze e-mail ontvangt onderweg naar de kaakchirurg... Duim je voor me?
 
Liefs,

Leestekens: gebruik ze goed (deel 2)

In het tweede deel van dit blog ga ik nader in op het gebruik van leestekens en hoofdletters in opsommingen, het gebruik van aanhalingstekens en vertel ik kort iets meer over een aantal minder bekende leestekens.

Daarover gaat mijn nieuwste blog: Leestekens: gebruik ze goed.
 

Lees alles over leestekens

Winactie: Nooit meer zonder gespreksstof

Succes wil je delen, niet omdat het moet maar omdat het kan. Daarom trakteer ik de lezers van Vlinderss in je Mailbox regelmatig (4 x per jaar) op een winactie. 

Deze keer kun je La Red Connect winnen. La Red is gespecialiseerd in Netwerkend Werken. Op LinkedIn las ik de aankondiging van dit netwerkspel en de gedachte erachter sprak me erg aan. Want zeg nu zelf; netwerken is pas leuk als er echte gesprekken ontstaan in plaats van krampachtig pitchen en zoveel mogelijk kaartjes uitdelen.
 
Het spel bevat 96 vragen en brengt gesprekken met onbekenden en bekenden op gang. Juist door dit uitnodigend en informele karakter is het spel ook geschikt voor onder andere:

  • Relatie-evenementen.
  • Jubilea, kerstborrels en nieuwjaarsrecepties.
  • Feesten, bruiloften en borrels.

Leg contact met Nancy van Geenen (aanrader; superleuke vrouw en ook nog succesvol vormgeefster) als je meer over La Red en/of het spel wil weten. Het spel is binnenkort via de website van La Red te koop voor € 133,-. Een investering die loont omdat je veel makkelijker échte verbindingen legt. En dat is onbetaalbaar (en maakt ook de feestdagen met familie een stuk interessanter 😊).
Vanaf volgende week is het spel ook te koop via bol.com.

Ben jij de volgende winnaar in de rij? 
Ellen, Manuela, Lian, Claudia, Carolijn, Jesse, Catja en Christel gingen je al voor. Meedoen is simpel. Klik op de button en stuur me een e-mail. Uit alle inzenders kies ik één gelukkige winnaar. Je kunt meedoen tot zondag 28 april. In de week van 29 april  maak ik de winnaar bekend op de Facebookpagina van Vlinderss. Like de pagina, zodat ik je kan taggen. 
 

Ja, dat spel is voor mij!

Wordflirt: verleid je lezer

Nederland telt ruim 2 miljoen websites. Allemaal met teksten. Als iemand jouw website gevonden heeft, wil je ze ook binden en verleiden om terug te komen. En dat doe je net als in de kroeg! 

1. Ken ik jou niet ergens van?
Deze standaard openingszin bij uitgaan vertaalt zich in tekst naar "Naar aanleiding van ons prettig onderhoud" of "Met referte aan ons telefoongesprek". Origineel is anders.

Grijp ook in teksten gelijk de aandacht van je lezer en tover een glimlach op dat gezicht. Hoe? Citeer een quote van je gesprekspartner, refereer aan een gezamenlijke interesse of leg een bruggetje tussen jullie gesprek en een actuele gebeurtenis.

2. "Wat heb jij heerlijke benen"
Ik zal het nooit vergeten. Dansend op La Isla Bonita van Madonna in een wijde zwarte rok kreeg ik dat compliment van R. een stoere officier. Ik raakte op slag verliefd, want mijn benen vond ik zelf afschuwelijk. Hij raakte mij dus op emotie: ke-chang!

Volgens de theorie van Paul D. MacLean is ons reptielenbrein (en dus je gevoel) verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen. Speel in je teksten daarop in en raak die emotie! 

3. We bellen
Uhu, daar hoor je dus nooit meer wat van! Te algemeen, te vrijblijvend en onpersoonlijk.

Zorg dus voor een duidelijke oproep tot actie in je teksten en verklaar in je tekst gelijk waarom je een bepaalde actie verwacht. Je laat tenslotte ook iemand eerder voorgaan bij de kassa als ze uitleggen waarom ze om die gunst vragen. 

Bonus: actief schrijven helpt zeker bij je flirttactieken. 
 

Lees meer over actief schrijven
Vlinderss@work
Huh, doe jij dat ook? Die opmerking hoor ik regelmatig. Vandaar dat ik met regelmaat wat highlights uit de afgelopen maand benoem. 
  • De afgelopen maand mocht ik Paytium installeren op een website. Paytium is een mooie betaalbare oplossing voor betalingen via je website. Bovendien is dit prima te koppelen met Mailchimp. 
  • Events erg leuk was ook het beschrijven van een voetbalclinic én het ontwerpen van de poster. Verder schreef ik de afgelopen maand landingspagina's voor masterclasses, teksten voor website, evenement beschrijvingen, blogs, nieuwsbrieven en teksten bij social media updates. 
  • Brainstorm en overleg over opbouw van diensten, funnels, contentplan en offertes. 
  • Social media toffe updates bedacht, gemaakt en geplaatst.  
  • E-mailmarketing nieuwsbrieven samengesteld, opgemaakt en verzonden in Mailchimp en in Active Campaign. 
  • Kennis uitgebreid op het gebied van marketing, Active Campaign en social media strategie Paytium en Mailchimp.
  • Netwerk uitgebreid met fijne nieuwe connecties waaronder een VA gespecialiseerd in Facebook advertenties. Bied jij een aanvullende dienst aan? Ik geloof erg in de kracht van een warm en betrokken netwerk. Nodig me gerust uit voor LinkedIn. Ook super als je mijn LinkedIn bedrijfspagina wilt volgen, want dat doen er nog niet zo veel!
Niet vergeten:
G+ verdwijnt per 2 april. Vergeet niet je informatie veilig te stellen. Volg de aanwijzingen van deze link. Het is zo gepiept. 

Morgen gaat om 2:00 de klok weer een uur vooruit. Heerlijk, dan worden onze dagen weer langer. Check je e-mailprovider en website en pas de tijdzone aan van GMT +1 naar GMT +2. 
 
Tip of vraag? Stuur een e-mail
PS Ken je iemand die ook blij wordt van één keer per maand Vlinderss in je mailbox? Met deze link stuur je Vlinderss makkelijk door! Dankjewel alvast. 
Copyright © 2019 Vlinderss [support & services], Alle rechten voorbehouden.Gegevens wijzigen |  Uitschrijven | Aanmelden