Copy
PRESSEMEDDELELSE / 19. FEBRUAR 2020 /


Læs mere om pop-up udstillingen her

Gør din skole til et kunstmuseum!

Nutidens børn og unge skal præsenteres for den nyeste kunst i en ny kontekst. Det har Aalborg Kommunes Kunstfond og Kunsthal NORD sat sig for og derfor sender de en kunstudstilling ud på Aalborg Kommunes skoler og ungdomsuddannelser.

Kunstudstillingen har titlen ”Skal det nu være kunst?”, og den består af 15 nutidige værker skabt af anerkendte, professionelle kunstnere indenfor maleri, skulptur, fotografi og videokunst. Meningen er, at elever og lærere, igennem en længere periode på op til 4 uger, kan arbejde med værkerne og lære dem at kende på en langt dybere måde, end et besøg på en udstilling normalt tillader. Kunstudstillingen er et supplement til den normale undervisning og giver nye indgangsvinkler til universelle temaer som liv & død, klimakrise og teknologisk udvikling. Arrangørernes håb er, at de 15 værker kan give eleverne et indtryk af samtidskunstens uendelige verden og en forståelse for kunstens rolle som debatskaber i samfundet. De udstillede kunstværker er udvalgt med særligt fokus på at kunne inkorporeres i både naturvidenskabelige, kreative og humanistiske fag på skoleskemaet, ligesom de er tiltænkt den prøveforberedende undervisning i valgfaget billedkunst.

Kunstudstillingen rammer sin første destination, Skansevejens Skole i Nørresundby, allerede i starten af marts.
”Vi ser det som et stort privilegium at få nutidskunsten ud i elevernes hverdag. Ved at “låne” kunstværker fra Aalborg kommunes Kunstfond får vi mulighed for at gøre kunst til en mere naturlig del af elevernes hverdag. Herved udfordrer vi rammerne, som danner grundlag for børnenes hverdag, og påvirker elever og læreres arbejde direkte eller indirekte via kunstens naturlige tilstedeværelse i vores læringsrum. Kunstudstillingen er direkte tænkt ind i 7. årgangs billedkunstundervisning, hvor eleverne får mulighed for at få værkerne helt tæt på og nørde materialer, indhold og kunstnerne bag.” Siger, Lone Bonde Vestergaard, Kultur og medievejleder på Skansevejens skole.

Hvorfor sende nutidskunsten ud på skolerne?
Et af formålene med udstillingen er at sende ’nutidskunsten’ derud hvor den har sit ophav, i hverdagen.  Begrebet ’nutidskunst’ betegner den kunst, som skabes lige nu, og som derfor ofte griber fat i temaer fra vores fælles dagligdag. Nutidens kunstnere arbejder med en bred vifte af materialer og udstillingen vil derfor både inkludere ’traditionelle’ kunstformer som maleri og skulptur, men også nyere tekniske tilgange som videoinstallationer og print.

Kunstudstillingen ledsages af videointerviews og formidlingstekster med forskellige ’indgange’ til arbejdet med kunstværkerne i undervisningen. Alle udstillinger sættes i gang med en festlig udstillingsåbning, hvor børn, lærere og forældre kan hygge sig m. forfriskninger og gå på opdagelse i udstillingen i følgeskab med en professionel kunstformidler.

Projektet ”Gør din skole til et kunstmuseum”, skaber en forbindelse mellem Kommunens Kunstfonds målsætning om at købe og fordele kunst, så flest mulige borgere får glæde af det, og Kunsthal NORDs ønske om at udbrede kendskabet og forståelsen for nutidens kunst. 

”Udstillingen ’skal det nu være kunst?’ giver i kulturpolitisk henseende rigtig god mening. Vi har en tendens til at betragte kunst som udsmykning, men samtidskunsten vil mere end det og derfor er det oplagt at lade børnene komme tæt på værkerne og få dem ind i hverdagen i en længere periode. Vi kunne dog ikke lave udstillingen uden Kunsthal Nord, der har påtaget sig at udvælge værkerne fra vores samling og formidle dem til skolerne.” Siger, Kunstfondens formand, Michael Mansdotter.

Udstillingstilbuddet henvender sig til både folkeskoler og gymnasier i Aalborg Kommune. 

For spørgsmål og interesse kontakt Josephine Boesen
E: josephine.boesen@aalborg.dk
T: 9982 4125 / M: 3199 4129

Åbningstider:
tirsdag - fredag: 11:00 - 17:00  
lørdag: 11:00 - 15:00

 


Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 9982 4125 · info@kunsthalnord.dk  · www.kunsthalnord.dk ·  This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsthal NORD · Kjellerups Torv 5 · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp