Copy
NYHEDSBREV / JULI 2019 /10 ÅRS DAG MED PARTY, PØLSER OG PERFORMANCE
Den 1. august har Kunsthal NORD 10 års jubilæum. Kom og vær med til at fejre én af Nordjyllands mest dynamiske og eksperimenterende kulturinstitutioner. Vi markerer jubilæet med en radikal totalinstallation, en spektakulær performance, rådmandens festtale og et afterparty med håndbajere og hotdogs. Alle er velkomne!

TORSDAG 1. AUGUST 2019
KL. 16:30 DØRENE ÅBNES
KL. 17:00 ÅBNING af PROVISORISK LANDSKAB ved kulturrådmand Mads Duedahl
KL. 17:55 DØRENE LUKKES
KL. 18:00 PERFORMANCE: F.M. Einheit fra legendariske Einstürzende Neubauten
KL. 19:00 AFTERPARTY med vin, øl, pølser og brød
KL. 21:00 TAK FOR DENNE GANG

Kunsthal NORD blev indviet i NORDKRAFT 1. august 2009 på initiativ af Aalborg Kommune med det formål at “udstille og formidle eksperimenterende nutidig dansk og international billedkunst med fokus på høj kvalitet og med en særlig forpligtelse for den regionale kunstscene".

Gennem ti år har kunsthallen, trods sin beskedne størrelse og driftstilskud, udviklet sig til at blive en kunstinstitution, man virkelig regner med, når det handler om at opleve landets mest eksperimenterende, stedspecifikke og nonkommercielle nutidskunst.   

Dialog er blevet et nøgleord, og med publikum i centrum fungerer Kunsthal NORD som en aktiv, nyskabende og kritisk medspiller på kunstscenen og som en platform for debat, formidling og samtale om den aktuelle kunst.

TOTALINSTALLATION // PROVISORISK LANDSKAB 
2. AUGUST - 20. OKTOBER 2019
JAN DANEBOD OG PETER OLSEN 

 
I forbindelse med ti års jubilæet 1. august bliver Kunsthal NORD forvandlet til en radikal totalinstallation, der kunne ligne en midlertidig byggeplads. De to billedkunstnere Jan Danebod og Peter Olsen vil skabe deres hidtil største udstilling med næsten halvtreds installatoriske værker, der alle er lavet specifikt til kunsthallen og Nordkrafts arkitektoniske karakter og særpræg. 

Den gennemførte udstilling har fået titlen Provisorisk Landskab, og vil omfatte en række kunstneriske medier som installationer, arkitektoniske indgreb, skulpturelle ophobninger, readymades, printede renderinger, afstøbninger og tekst. Man vil opleve at bevæge sig rundt i en slags lagerrum med ophobninger af forskellige industrielt fremstillede byggematerialer. 

Man kan kun forlade udstillingen via brandtrappen i den modsatte ende af indgangen. Neden for trappen er udstillingens sidste, men enorme, værker placeret i transportstativer på Teglgaards Plads.  

Jan Danebod og Peter Olsen er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2006 og 2011). De er begge talentfulde billedkunstnere, der er kendt for, både hver for sig og sammen, at intervenere stedspecifikt og kontekstuelt i offentlige og semi-offentlige rum ved at eksponere det mærkelige, anderledes og glemte.

Printvenlig invitation her

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett Fonden, Augustinus Fonden og Statens Værksteder for kunst. KUNSTNERSAMTALE I PROCES
TIRSDAG 30. JULI KL. 17
JAN DANEBOD OG PETER OLSEN 


Midt under installering og opbygning af deres aktuelle udstilling holder Jan Danebod og Peter Olsen pause for at fortælle om deres kunstnerisk praksis og om udstillingen Provisorisk Landskab.  


Gratis entré og tilmelding er ikke nødvendig.
ARTIST TALK MED TYSK AVANTGARDE IKON 
ONSDAG 31. JULI KL. 19.30 
F.M. EINHEIT


I samarbejde med foreningen Bait har vi inviteret Frank Martin Einheit til Kunsthal NORDs 10 års jubilæum. Den 1. august vil han skabe en bemærkelsesværdig performance kl. 18, men allerede aftenen før kan man møde den grænsesøgende, eksperimenterende percussionist til en helt særlig kunstnersamtale. 

F.M. Einheit var med til at danne Einstürzende Neubauten, der blev pionerer inden for tysk industrial punk. I de sene halvfjerdsere og tidlige firsere var han en del af punk- og new wave-grupperne Abwärts og Palais Schaumburg og stod for betydelige bidrag til den toneangivende bevægelse Neue Deutsche Welle.

F.M. Einheit er kendt for sin brug af special lavede metalinstrumenter, maskinværktøj og destruktion i sin musikalske praksis – et kunstnerisk greb, der kom til at forme især Einstürzende Neubautens lyd og stil, der er blevet kaldt støjsaboterende avantgarderock. 


Siden han forlod gruppen i midten af halvfemserne, har F.M. Einheit været involveret i en række musikprojekter ud over sit arbejde som solist, og har også lavet skuespil og produceret radiostykker.

Gratis entré - men kom i god tid. 
NB: Samtalen med F.M. Einheit foregår på engelsk.

NY, SEJ UDDANNELSE I KUNSTFORMIDLING
Vil du lære at projektudvikle, arrangere udstillinger med professionelle kunstnere og formidle den aktuelle kunst? Og har du lyst til at lære at iværksætte kunstprojekter, der involverer borgerne i de nordjyske lokalsamfund? 

Så skal du uddanne dig som kunstpioner.
•    Kunstpionererne er en gratis uddannelse for alle unge i aldersgruppen 18-29 år. 
•    Erfaring inden for kunst, kultur og projektarbejde er ikke et krav. 
•    Uddannelsen er to-årig og på deltid.
•    Undervisningen foregår i Kunsthal NORD tirsdage og torsdage 17.00 – 20.30.
•    Uddannelsen er ikke SU-berettiget.
•    Uddannelsen vil inkludere delvist finansierede studierejser i ind-og udland.
•    Ansøgningsfrist: 25-08-2019.
•    Uddannelsesstart: 10-09-2019.
•    Har du spørgsmål, skriv til os på info@kunsthalnord.dk
•    Vi læser ansøgninger løbende og derfor opfordrer vi til at søge allerede nu!
•    Læs mere på www.kunsthalnord.dk eller følg @kunstpionererne på insta og FB.

Åbningstider:
tirsdag - søndag: 11:00 - 17:00  
onsdag: 11:00 - 19:00

 


Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 9982 4125 · info@kunsthalnord.dk  · www.kunsthalnord.dk ·  This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsthal NORD · Kjellerups Torv 5 · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp