Copy
NYHEDSBREV OKTOBER 20171023 FRA DOBBELT A - ER DU ÉN AF DEM? 

I de sidste to år har den danske billedkunstner Thomas Dausell tegnet tusindvis af mennesker, som han tilfældigt har mødt på gaden i Aalborg. Det er nu blevet til 1023 unikke portrætter, som man aktuelt kan opleve i en spektakulær og omfattende totalinstallation, der demokratisk, bogstaveligt og konceptuelt sætter ansigt på Limfjordsbyen og dens borgere. 

”Udstillingen forener og samler de mange individer, der er en del af byen, men som vi ikke altid lægger mærke til. Jeg skaber et arkivbillede af massen - ikke blot af den enkelte. Det konkrete er kollektivt, og det specifikke er noget, der vedrører os alle”, siger Thomas Dausell. 

Han har brugt den samme teknik og fremgangsmåde i alle værkerne - sort akrylmaling og pen på en hvid baggrund. Derved har han fjernet symboler som køn, titler og status, der traditionelt knytter sig til portrættet - både i kunsthistorien og på de sociale medier.

”Når jeg maler folk med sort akryl, enkelt og hurtigt, bliver individualiteten nedtonet. Det er interessant, for selv om man kan genkende sig selv, ser man samtidig ensartetheden træde frem”, siger Thomas Dausell. 

Læs mere om udstillingen her


 


VELKOMMEN TIL FERNISERING 1023 FRA DOBBELT A

LØRDAG 4. NOVEMBER 2017 kl. 13-15

Billedkunstneren Thomas Dausell har skabt 1023 FRA DOBBELT A som en totalinstallation med over tusind unikke tegnede portrætter. Er man selv blandt de udvalgte 1% af Aalborgs borgere, kan man måske både føle sig som særligt individ og som del af en unik sammenhæng.  

Vi glæder os til at se dig. Vi serverer vin, dåseøl og sodavand. 
Åbningstale kl. 13 af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORDThomas Dausell er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 1996-01 og Det Kgl. Danske Kunstakademi i Kbh. 1994-96. Udstillingsarkitekturen er designet af den unge arkitekt Ida Elise Bryldt, der tog afgang fra AAU i 2017.

 
ARTIST TALK I PROCES: TORSDAG 2. NOV. KL. 16 

Midt i installeringen af 1023 FRA DOBBELT A holder Thomas Dausell en pause for at fortælle om sin kunst og om tilblivelsen af udstillingen.
GRATIS – ingen tilmelding.

For omvisninger, kunstsaloner og flere tilbud tjek kunsthalnord.dk.


 EKSPLOSIONER I KUNSTHAL NORD

Fik du ikke oplevet den eksplosive performance, som den vestjyske kunstnerduo Jens & Morten opførte i Kunsthal NORD for et par uger siden, kan du se Niels Fabæks videodokumentation her.

 

Åbningstider:
tirsdag - søndag: 11:00 - 17:00  
onsdag: 11:00 - 19:00

 


Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 9982 4125 · info@kunsthalnord.dk  · www.kunsthalnord.dk ·  This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsthal NORD · Kjellerups Torv 5 · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp