Copy
NYHEDSBREV / 28. AUGUST 2019 /STATEN PRÆMIERER VORES AKTUELLE UDSTILLING

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har tildelt de to kunstnere Jan Danebod og Peter Olsen 50.000 kr. for deres enestående udstilling Provisorisk Landskab i Kunsthal NORD i Aalborg.  

Jan Danebod og Peter Olsen er begge uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, og de har skabt deres hidtil største udstilling som én stor readymade med 40 installatoriske værker og skulpturelle greb, der alle er lavet specifikt til kunsthallen og Nordkrafts arkitektoniske karakter og særpræg.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst begrunder præmieringen således:

”Danebod og Olsen arbejder installatorisk og skulpturelt, ofte stedspecifikt og kontekstuelt i offentlige og semi-offentlige rum. Provisorisk landskab er ikke nogen undtagelse. Kunstnerne arbejder både udenfor og indenfor på Kunsthal NORD, og formår at vende vrangen ud på institutionen og inddrage nærområdet Nordkrafts energi og karakter. 
(…) 
Provisorisk landskabs forløb indeholder en række modernistiske referencer og de iscenesatte, skulpturelle miljøer skaber mange utrolige fine æstetiske krydsninger som favner råheden på og omkring Kunsthal NORD på allerbedste vis”.

Rekordmange præmieringer
Med Kunstfondens flotte hædring af Provisorisk Landskab er det nu fjerde gang på fire år, at en udstilling i Kunsthal NORD bliver præmieret af Legatudvalget for Billedkunst. En usædvanlig succes, som er få forundt og som da også skaber glæde i Nordjylland:

”Med den store samarbejdsvilje og enorme indsats, som Jan og Peter har ydet, er tildelingen fuldt fortjent. Og med endnu en statslig præmiering til en udstilling her i kunsthallen fortæller det mig, at et eller andet må vi gøre rigtigt, når vi samarbejder med udvalgte kunstnere om at skabe stedspecifikke udstillinger”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD.

Udstillingen kan opleves indtil 20. oktober og den er er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, Statens Værksteder for Kunst og Augustinus Fonden.


PRESSEBILLEDER i høj opløsning
STOR SØGNING TIL KUNSTPIONERERNE

Kunstformidling hitter blandt nordjyske unge: Næsten fyrre kvalificerede ansøgere har ønsket at blive en del af Kunstpionererne, der er landets første to-årige deltidsuddannelse i kunstformidling og projektskabelse for unge mellem 18 og 29 år. Efter en række samtaler de seneste dage er holdet ved at være på plads, og de 18 udvalgte studerende kan nu glæde sig til uddannelsens start 10. September 2019 i Kunsthal NORD.

”Vi er virkelig glædelig overrasket over at have modtaget så mange velkvalificerede ansøgere. Det vidner om, at idéen med at uddanne unge til at formidle den eksperimenterende nutidskunst er god, og at der er en stigende interesse i Nordjylland for kunst og dens forandringsskabende potentiale”, siger Josephine Boesen, der er kunsthistoriker og projektkoordinator for Kunstpionererne.  
 
Kunstpionererne er et gratis undervisningstilbud til unge, der vil få stor indsigt i nutidskunsten og udviklet særlige kompetencer til at indgå i et samspil med den kunst, der foregår lige her og nu. De vil også lære at udvikle eksperimenterende kunstprojekter og få dem til at fungere i nye, overraskende sammenhænge.

Helt ud til kanten med kunsten
Gennem uddannelsen bliver man involveret i aktuelle udstillinger, og kommer til at skabe og gennemføre sit helt eget, konkrete kunstprojekt. Man vil komme til at arbejde selvstændigt, men skal også være indstillet på at løse opgaver i samarbejde med sine medpionerer.

”Kunstpionerernes afgangsprojekt er at planlægge og 'lande' en kunstsatellit et sted i Nordjylland i en af regionens 11 kommuner. Sammen med os i Kunsthal NORD skal man skabe en lokal dialogskabende platform, der i tre dage skal involvere børn, unge og voksne i eksperimenterende samtidskunst, debatter og workshops”, siger Josephine Boesen.


 

NYE UDFORDRINGER VENTER KUNSTHALSLEDER
 
Efter mere end fem år som leder af Kunsthal NORD forlader Henrik Broch-Lips Aalborg for 2. september at tiltræde nyt job som direktør for Kunst På Arbejde (KPA) i København. KPA er en non-profit forening, der indkøber og udlåner samtidskunst til danske arbejdspladser og er i dag en af Danmarks største udstillingsinstitutioner med en samling på flere end 3.700 værker. 

Henrik Broch-Lips ser frem til at skulle formidle KPA’s samling af samtidsskunst, kuratere nye udstillinger og samtidig skabe nye, spændende tilbud til glæde for medlemmerne:

”Det er lidt af et drømmejob at skulle udvikle en af landets største kunstsamlinger og sørge for at levere kvalitetskunst til arbejdspladserne. Vi ved, at kunst er et middel til arbejdsglæde, samtale og samvær. Kan man tilmed sætte den bedste, eksperimenterende samtidskunst i samspil med omgivelserne på nye, overraskende måder, er det muligt at være med til at skabe innovation, udvikling og forandring på arbejdspladserne”, siger han.

Bliver stort afsavn
Dog er det med en vis portion vemod, at Henrik Broch-Lips ikke længere skal være en del af Kunsthal NORDs medarbejderstab og DNA.

”Kunsthal NORD er et fantastisk sted med stærkt engagerede medarbejdere og en stor stab af interesserede frivillige, som jeg kommer til at savne enormt. Lige siden jeg tiltrådte som leder er jeg blevet vist en usædvanlig tillid og imødekommenhed fra alle omkring mig, og den ukuelige tro på mig og mine kunstfaglige og ledelsesmæssige kompetencer, kommer jeg aldrig til at glemme”, siger Henrik Broch-Lips.

PRESSEBILLEDER i høj opløsning.

Åbningstider:
tirsdag - søndag: 11:00 - 17:00  
onsdag: 11:00 - 19:00

 


Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 9982 4125 · info@kunsthalnord.dk  · www.kunsthalnord.dk ·  This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsthal NORD · Kjellerups Torv 5 · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp