Copy
NYHEDSBREV AUGUST 2017
ET INSPIRERENDE OG TRAVLT EFTERÅR FORUDE

Kære alle kunstinteresserede.
Trods ferietid for de fleste har vi her i Kunsthal NORD ikke haft megen tid til at dase og lade batterierne op. Vi har tværtimod brugt sommeren til at arrangere en helt ny kunstfestival, der er en del af Aalborg Festivals og som bringer den nyeste samtidskunst ud til alle.

Man kan for eksempel opleve borgerinvolverende kunst på byens mange pladser og torve, myrekrybende grafik på 28 store plakatstandere, poetry slam og gadekunst i Nordkraft, et udvalg af værker fra den kommunale Kunstfonds samling og en international udstilling med schweizisk og dansk installationskunst i Kunsthal NORD.


Nedenstående kan du læse meget mere om vores nye initiativ og om de mange arrangementer i vores publikumsprogram. 

Håber vi ses derude, og at vi alle bliver lidt klogere på den aktuelle samtidskunst.

16 siders Festivalguide lige til at printe ud
  UNG OG STÆRK KUNST FRA SCHWEIZ OG DANMARK
12. august - 10. september 2017

What's Wrong er en international udstilling med nye værker af de tre schweiziske kunstnere Manon Bellet, Manuel Burgener og Luc Mattenberger samt de to danske kunstnere Mo Maja Moesgaard og Stine Marie Jacobsen.

Bellet, Burgener og Mattenberger er navne man møder på den schweiziske upcomming kunstscene, men i Skandinavien vil deres eksperimenterende crossover kunstpraksisser være et nyt bekendtskab. Mo Maja Moesgaard og Stine Marie Jacobsen er ligeledes ved at være kendte både nationalt og internationalt, men i en nordjysk kontekst er begge kunstnere ubeskrevne.

De fem kunstneres interdisciplinære og kontemporære installationer vil konkret blive produceret på stedet eller nyinstalleret i Kunsthal NORD. Målet er at styrke den kunstneriske dialog mellem Schweiz og Danmark og samtidig give publikum et indblik i en schweizisk kunstscene, der netop nu markerer sig positivt internationalt. 


Få mere at vide om udstillingen og de fem kunstnere her

HUSK FERNISERING LØRDAG 12. AUGUST KL. 13-15
Taler af Lisa Laura Schulze (CH) og Henrik Broch-Lips (DK)
 
 
NY KUNSTFESTIVAL I AALBORG

12. august - 10. september

Aalborgs nye kunstfestival bringer den professionelle samtidskunst ud til alle. Man kan møde eksperimenterende og aktuel billedkunst midt i byens gader, i Nordkraft og i Kunsthal NORD. Særligt spektakulært er KN1-15, der er femten ’kunsthaller’ placeret på pladser og torve i centrum af Aalborg.

KN1-15: Femten kunsthaller
Kunstfestivalens mest markante tiltag. Det er et nyt innovativt udstillingskoncept med femten store udstillingskuber, som hver skal huse en installation eller udstilling skabt af en af de inviterede femten kunstnere eller kunstnergrupper. ’Kunsthallerne’ bliver fordelt på byens centrale pladser og de vil visuelt være tilgængelige 24/7 i hele perioden. De vil tilmed blive bemandet et par timer dagligt, så man kan komme ind og opleve værkerne tæt på.
Læs mere

WHAT'S WRONG
Den internationale udstilling WHAT’S WRONG er med nye værker af de tre schweiziske kunstnere Manon Bellet, Luc Mattenberger og Manuel Burgener samt de to danske kunstnere Mo Maja Moesgaard og Stine Marie Jacobsen. De fem kunstneres interdisciplinære og kontemporære installationer vil konkret blive produceret på stedet eller nyinstalleret i Kunsthal NORD.
Læs mere

ALLES KUNST 2017 - Et udvalg af Aalborg Kommunes Kunstfonds indkøb
Kunsthal NORD præsenterer et selektivt udvalg af Aalborg Kommunes Kunstfonds erhvervelse af værker i årene op til 2017. ALLES KUNST er både en udstilling, der skal vise borgerne, hvilken samtidskunst kommunen har erhvervet, og en ønskeudstilling rettet mod kommunens mange institutioner, der i udstillingsperioden kan ønske værker til låns til netop deres institution.
Læs mere

Kunst på Plakaten
Det kribler og krabler overalt i byen. Den nordjyske og meget indflydelsesrige avantgardekunstner Mogens Otto Nielsen har sluppet hundredvis af myrer løs på 28 store plakatstandere i Aalborg.
Læs mere

Visual Poetry Slam
Jonny Hefty udstiller sin farvestrålende blanding af rap'n'roll lyrik og gadekunst. Kom og oplev hvordan det ser ud, når heftige rim får et visuelt udtryk.
Læs mere


Publikumsprogram med pop-up events
Kunstfestivalen byder også på omvisninger, udstillingsåbninger, performances, kunstsaloner samt en række pop-up events.
læs mere  


 

ØVRIGE AKTIVITETER I KUNSTHAL NORD

Lørdag 5. august kl. 14
EKSPERIMENTERENDE KUNST
Under udstillingen [UDEN TITEL 17] opføres værket Eksperimenterende Kunst. I værket holder kunstner Signe Frederiksen et oplæg om eksperimenterende kunst og viser publikum ruherndt i udstillingen.

Torsdag 10. august kl. 16
KUNSTNERSAMTALE I PROCES
Midt i installeringen af WHAT'S WRONG holder kunstnerne en pause for at fortælle om deres kunst og tanker bag værkerne.


 

Åbningstider:
tirsdag - fredag: 11:00 - 17:00  
lørdag - søndag: 12:00 - 16:00

 


Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 9982 4125 · info@kunsthalnord.dk  · www.kunsthalnord.dk ·  This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsthal NORD · Kjellerups Torv 5 · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp